Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ψήφισμα καταδίκης για τις παραβατικές συμπεριφορές μαθητών από το Δήμο Ωραιοκάστρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ψήφισμα καταδίκης για τις παραβατικές συμπεριφορές μαθητών από το Δήμο Ωραιοκάστρου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου προχώρησε στην ομόφωνη έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο καταδικάζει έκνομες ενέργειες που διαδραματίσθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα 1ου και 2ου Γ.Ε.Λ. Ωραιοκάστρου.

Η εξέλιξη αυτή αφορά τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει οι μαθητές των σχολείων και μάλιστα είχε παρέμβει και η Εισαγγελία.

Τι αναφέρεται στο ψήφισμα:

«Μια σειρά έκνομων ενεργειών που διαδραματίσθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα 1ου & 2ου Γ.Ε.Λ Ωραιοκάστρου, όπως αυτά αποτυπώνονται και σε σχετική έντυπη ενημέρωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γ.Ε.Λ Ωραιοκάστρου, δεν είναι δυνατόν να περάσουν απαρατήρητες.

Το σχολείο, στη γενικότερη σημασία της έννοιας σχολείο, δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός. Ανήκει στο κοινωνικό σύνολο και την ευθύνη λειτουργίας του έχουν τα κατά νόμο θεσμοθετημένα όργανα. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα, είτε μαθητής είτε ιδιώτης, να φέρει εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Τυχόν δε παραβατικές συμπεριφορές θα πρέπει να επιφέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Η απάθεια η το κρύψιμο των προβλημάτων κάτω απ το χαλί προοιωνίζουν ζοφερό μέλλον.

Με τη σημερινή μας παρέμβαση, εμείς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων που μοχθεί για την μεταλαμπάδευση γνώσεων στα παιδιά μας και προτείνουμε να κλείνουν όλες οι πόρτες/πύλες εισόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του αναλυτικού προγράμματος των σχολείων, είτε πρόκειται για Α/ βάθμια είτε πρόκειται για Β/ βάθμια εκπαίδευση.

Καταδικάζουμε κάθε έκνομη ενέργεια, απ όπου κι αν προέρχεται.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικό προσωπικό των μαθητών να νουθετούν και να καθοδηγούν τους μαθητές προς αποφυγή έκνομων ενεργειών που δυσχεραίνουν το διδακτικό έργο.

Ευελπιστούμε ότι οι μαθητές θα γίνουν καλοί δέκτες του σημερινού μας μηνύματος και θα συμβάλλουν στην ομαλή συνέχιση της σχολικής χρονιάς.

Όλοι μαζί χρειαζόμαστε ο ένας τη στήριξη του άλλου.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΡΟΣΟΥ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ