Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ψυχικό: Ποιες είναι οι 4 Αθηναίες που τους διέρρηξαν τις τραπεζικές θυρίδες

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, όπως εκτιμούν ανώτερες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Η τράπεζα δέχεται ότι έγινε παραβίαση, αλλά ακόμη κανείς δεν γνωρίζει γιατί οι δράστες πήγαν στις συγκεκριμένες θυρίδες και αν διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ψυχικό: Ποιες είναι οι 4 Αθηναίες που τους διέρρηξαν τις τραπεζικές θυρίδες

Μια επαγγελματική δουλειά, στημένη από ανθρώπους που γνώριζαν λεπτομέρειες για το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας, εκτιμούν οι αναλυτές της Ασφάλειας ότι είναι η «εξαφάνιση» κοσμημάτων εκατομμυρίων, χιλιάδων ευρώ και χρυσών λιρών μέσα από τις θυρίδες, που ανήκουν σε τέσσερις γυναίκες γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών των βορείων προαστίων.

Και οι 4 παραβιασμένες θυρίδες, ανήκαν σε γυναίκες. 

Η μία εξ αυτών είναι σύζυγος αντιπροσώπου μεγάλης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας. Εχει καταγγείλει ότι οι δράστες τις αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ και πάνω από 46.00 ευρώ σε μετρητά.

Η δεύτερη είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου και δήλωσε ότι τις έκλεψαν από τη θυρίδα της κοσμήματα αξίας 4 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη είναι ιδιοκτήτρια γνωστού οίκου επίπλων με υποκαταστήματα σε όλη την Αττική .

Η τέταρτη έχει ιστορικό όνομα ανήκει στο λεγόμενο «old money» και ανήκει σε παλιά οικογένεια φαρμακοβιομηχάνων.

Οι δύο τελευταίες κυρίες, δεν έχουν κάνει εκτίμηση της αξίας του περιεχομένου των κλαπέντων τους από τις θυρίδες.

Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 13 Νοεμβρίου. Η σύζυγος του αντιπροσώπου στην Ελλάδα κορυφαίας ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, μετέβη στο διευθυντή μεγάλης συστημικής τράπεζας στο παράρτημα Φιλοθέης-Κολλεγίου.

Όπως είπε, διαπίστωσε παραβίαση της τραπεζικής θυρίδας της.

Αμέσως κλήθηκαν αστυνομικοί από τη διεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι και άρχισαν να ελέγχουν την συγκεκριμένη αλλά και όλες τις υπόλοιπες θυρίδες.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω τραπεζικό υποκατάστημα, διατηρούνται 1.500 θυρίδες. Μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έχουν παραβιαστεί άλλες τρεις θυρίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν «επαγγελματικό» ριφιφί, καθώς οι δράστες παραβίασαν τις θυρίδες, σπάζοντας τις γλώσσες των κλειδαριών με ειδικό εργαλείο και σήκωσαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο φάκελος πέρασε στην  Υποδiεύθυνση  Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή : iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ