Πυρκαγιά στον Φενεό: Σήμερα στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι – Δίωξη για κακούργημα
Ο Εισαγγελέας Κορίνθου αναβάθμισε το αδίκημα σε κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας στους δύο συλληφθέντες για την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη 22 Ιουλίου σε δασική έκταση στον Φενεό Κορινθίας.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι δύο άνδρες, ένας 34χρονος Έλληνας και ένας 33χρονος από το Καζακστάν, συνελήφθησαν από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για εμπρησμό από αμέλεια σε δασική έκταση κατά τη διαδικασία θερμών εργασιών με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση.
Τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 11.812 ευρώ.
Οι αρμόδιες αρχές είχαν προσαγάγει τους δύο άνδρες, οι οποίοι παραδέχτηκαν την πράξη τους κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.
Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Κορίνθου ο οποίος αναβάθμισε το αδίκημα σε κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο και δήμευση περιουσίας και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
Οι συλληφθέντες σήμερα το πρωί θα μεταβούν στον ανακριτή Κορίνθου για να απολογηθούν.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr