Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Πυρκαγιές: Στο εισαγγελικό “μικροσκόπιο” και τυχόν ευθύνες αρμοδίων φορέων

Άρχισαν οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τις πυρκαγιές στην Αττική. Διερευνώνται πράξεις εμπρησμού, καθώς και πράξεις ή παραλείψεις προσώπων για την αποτροπή και καταστολή των φωτιών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πυρκαγιές: Στο εισαγγελικό “μικροσκόπιο” και τυχόν ευθύνες αρμοδίων φορέων dikastiko

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν όλα τα στοιχεία σχετικά με τις αιτίες πρόκλησης των πυρκαγιών στην Αττική, αλλά και τυχόν πράξεις ή παραλείψεις που οδήγησαν στην εξάπλωσή τους.

Ήδη, η εισαγγελική έρευνα έχει ξεκινήσει για τις φωτιές σε Βαρυμπόμπη και Ιπποκράτειο Πολιτεία σύμφωνα με όσα ορίζει η παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, αλλά και εκείνη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πλιώτα, η οποία αφορά το σύνολο των πυρκαγιών στη χώρα. Στο εισαγγελικό “μικροσκόπιο” και τυχόν ευθύνες αρμοδίων φορέων

Στο πλαίσιο αυτό οι εισαγγελικοί λειτουργοί προχωρούν στη συλλογή στοιχείων σχετικά τόσο με τις αιτίες πρόκλησης των πυρκαγιών στην Αττική, όσο και με τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτές.

Ειδικότερα, αναμένεται να βάλουν στο μικροσκόπιο όχι μόνο πράξεις που τελέστηκαν εκ δόλου, όπως π.χ. εμπρησμός δάσους, αλλά και τυχόν πράξεις ή παραλείψεις προσώπων που όφειλαν είτε να αποτρέψουν, είτε να καταστείλουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ