Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Qatargate: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των Φραντσέσκο Τζόρτζι και Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα – ΒΙΝΤΕΟ

«Με διαταγή που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, η αίθουσα του συμβουλίου επιβεβαίωσε την προληπτική κράτηση», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Qatargate: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των Φραντσέσκο Τζόρτζι και Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Στη φυλακή θα παραμείνουν οι Φραντσέσκο Τζόρτζι και Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο σκάνδαλο Qatargate και εμφανίστηκαν ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών την Πέμπτη για να διεκδικήσουν την αποφυλάκισή τους.

Όπως και στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει για μεγαλύτερο διάστημα την κράτηση των Τζόρτζι και Ταλαμάνκα, όπως έκανε γνωστό η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της διαδικασίας ακρόασης των δύο ανδρών που ήταν παρόντες στην αίθουσα, τονίζεται ότι «με διαταγή που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, η αίθουσα του συμβουλίου επιβεβαίωσε την προληπτική κράτηση».

Περαιτέρω, δίνεται η δυνατότητα έφεσης κατά της απόφασης εντός 24 ωρών και σε περίπτωση που αυτό συμβεί, θα εμφανιστούν ενώπιον του Εφετείου Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Ο δικηγόρος του Τζόρτζι ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι η συμφωνία του Παντσέρι θα είχε «αποτέλεσμα», δηλαδή «θα δούλευε», όσον αφορά τον πελάτη του. Σημείωσε δε, ότι η κατάσταση του Τζόρτζι δεν είναι χειρότερη τώρα λόγω της συμφωνίας Παντσέρι με τις ανακριτικές αρχές.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, η κατάσταση είναι περίπλοκη» ανέφερε η δικηγόρος του κ. Ταλαμάνκα, η Μπάρμπαρα Ούλεμπροκ.

Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει και η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate, μετά την απόρριψη του αιτήματός της να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι».

Qatargate

Freepik

Qatargate: Ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ. εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του τμήματος του συμβουλίου του πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με διαταγή που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, η αίθουσα του συμβουλίου επιβεβαίωσε την προληπτική κράτηση των Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ. Εάν στην απόφαση αυτή ασκηθεί έφεση εντός 24 ωρών, οι ενδιαφερόμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός δεκαπέντε ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα κοινοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο Τύπου».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ