Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

Qatargate: Εκδίδεται στο Βέλγιο η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι – Αιτήματα άρσης ασυλίας για Κοτσολίνο και Ταραμπέλα – BINTEO

Η Σίλβια Παντσέρι η οποία συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο. Αίτημα για άρση ασυλίας για ακόμα δύο ευρωβουλευτές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Qatargate: Εκδίδεται στο Βέλγιο η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι – Αιτήματα άρσης ασυλίας για Κοτσολίνο και Ταραμπέλα – BINTEO eurokinissi

Την έκδοση της κόρης του φερόμενου ως εγκέφαλου στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, αποφάσισαν οι εισαγγελείς στην Μπρέσια, κατόπιν αιτήματος που είχαν απευθύνει οι βελγικές αρχές.

Ειδικότερα, η Σίλβια Παντσέρι η οποία συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο. Σύμφωνα με την απόφαση, η Σίλβια Παντσέρι θα πρέπει να εκδοθεί στο Βέλγιο καθώς τηρούνται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάτι που είχε αμφισβητηθεί από τους δικηγόρους της, οι οποίοι είχαν κάνει αναφορά σε πρόβλημα «υπερπληθυσμού» των βελγικών φυλακών.

Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισής της είναι πιθανό να προσφύγουν κατά της απόφασης, εντός των επομένων πέντε ημερών, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας. Έχουν ήδη ακολουθήσει την ίδια οδό, και για την σύζυγο του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι.

Ρομπέρτα Μέτσολα

EUROKINISSI

Qatargate: Αίτημα για άρση ασυλίας για ακόμα δύο ευρωβουλευτές

Αίτημα για άρση της βουλευτικής τους ασυλίας έστειλαν οι βελγικές αρχές στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, για τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στο σκάνδαλο Qatargate, Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα.

«Έλαβα αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της βουλευτικής ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Αυτά τα αιτήματα παραπέμφηκαν στην επιτροπή νομικών Υποθέσεων του ΕΚ», ανέφερε πριν από λίγο στην έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο, η Μέτσολα. Σημειώνεται πως η διαδικασία θα διαρκέσει για αρκετές εβδομάδες.

πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ