Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

QatarGate: Στο επίκεντρο της έρευνας η δράση ενός κατασκόπου από το Μαρόκο

Φέρεται να έπαιξε ρόλο συντονιστή δίκτυο διαφθοράς που εκτείνεται από Κατάρ και Μαρόκο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
QatarGate: Στο επίκεντρο της έρευνας η δράση ενός κατασκόπου από το Μαρόκο Freepik

Ένας Μαροκινός κατάσκοπος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών αρχών για το σκάνδαλο Qatargate, καθώς φέρεται να έπαιξε ρόλο συντονιστή δίκτυο διαφθοράς που εκτείνεται από Κατάρ και Μαρόκο μέχρι Ιταλία, Πολωνία και Βέλγιο.

Σύμφωνα με το Politico, αποκαλύπτεται ότι ο άνδρας δεν είναι άγνωστος στις γαλλικές και τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες. Πρόκειται για τον Μαροκινό Μοχάμεντ Μπελαρές, άνθρωπο των μυστικών υπηρεσιών του Μαρόκου, με την κωδική ονομασία Μ118.

Ο Μοχάμεντ Μπελαρές είναι ιδιαίτερα γνωστός στις Ευρωπαϊκές Μυστικές Υπηρεσίες με δράση στην Ισπανία και τη Γαλλία στο παρελθόν, ενώ με τις γαλλικές αρχές φαίνεται πως είχε συνεργαστεί μάλιστα για θέματα τρομοκρατίας. Στην υπόθεση του QatarGate φαίνεται πως είναι ο σύνδεσμος του Αντόνιο Παντσέρι με τις Μαροκινές μυστικές υπηρεσίες.

Εισαγγελία Βελγίου

Pixabay

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το Μαρόκο έρχεται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο. Όπως και με το Κατάρ το δίκτυο επεκτεινόταν σε Ιταλία και Βέλγιο, αλλά και στην Πολωνία όπως φαίνεται. Ο Μοχάμεντ Μπελαρές είχε αναλάβει να εκπληρώσει το στόχο του Μαρόκου, την προσέγγιση δηλαδή ευρωβουλευτών.

Παράλληλα, θεωρείται πως ίσως είναι και ο άνθρωπος κλειδί για το μεγάλο ζητούμενο… την πορεία των χρημάτων και την ταυτοποίηση όλων των κινήσεων που γίνονταν.

Όλες αυτές οι διαρροές των μέσων κυρίως από Ιταλία και Βέλγιο έχουν όμως δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στις βελγικές αρχές. Ο εισαγγελέας φοβάται πως όλες αυτές οι λεπτομέρειες ίσως βοηθήσουν τους δικηγόρους όσων κατηγορούνται να βρουν κενά και παραθυράκια στην υπόθεση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι δεν θα μείνει τίποτε ανεξιχνίαστο, αλλά υπάρχει κίνδυνος λόγω των διαρροών. Έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για να βρεθεί από πού διαρρέουν όλες αυτές οι πληροφορίες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ