Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

“Απροσπέλαστο” το κέντρο της Αθήνας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Που θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Απροσπέλαστο” το κέντρο της Αθήνας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Ανάποδα γύρισε η κλεψύδρα και όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με το λαϊκό προσκύνημα να ξεκινά στις 06.00 της Δευτέρας  και να διαρκεί έως τις 10.30 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης Αθηνών στην οποία θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στις 12.00 το μεσημέρι.

κηδεία τέως βασιλιά

eurokinissi

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα ψαλεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, θα εφαρμοσθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας.  

κηδεία τέως βασιλιά

eurokinissi

κηδεία τέως βασιλιά

eurokinissi

Κηδεία τέως βασιλιά: Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής

Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00’ έως 14:00’ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.  

Επιπλέον, από σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 22:00’ έως αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14:00’, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις ανωτέρω οδούς.

κηδεία τέως βασιλιά

eurokinissi

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις όλων των αστυνομικών των υπηρεσιών που εμπλέκονται στα μέτρα που θα ληφθούν. 

Σημειώνεται ότι, οι πολίτες που επιθυμούν, θα μπορούν να προσέρχονται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως Βασιλιά, από την 06:00’ ώρα έως την 11:00’ ώρα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

Mέτρα θα υπάρχουν και κατά τη διαδρομή της πομπής προς το Τατόι όπου θα γίνει η ταφή.

Σημειώνεται πως η πρωτεύουσα θα είναι “φρούριο” με ισχυρά αστυνομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ