Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

“Ασπίδα” από τον Α. Τσιγκρή για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Η παρουσίαση του νέου βιβλίου

Επιχειρεί να δώσει ένα βήμα επιπλέον στην πάταξη έναντι της κακοποίησης ο Αχαιός πολιτικός και δικηγόρος, που έχει καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις για το θέμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ασπίδα” από τον Α. Τσιγκρή για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Η παρουσίαση του νέου βιβλίου dikastiko.gr

Παρουσιάζεται στις 7 το απόγευμα το νέο βιβλίο του Άγγελου Τσιγκρή με τίτλο: “Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Παιδιών: Η Θεσμική Προστασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη”, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σάκκουλα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

* ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων – Βουλευτής Λέσβου (ΝΔ) Χαράλαμπος Αθανασίου,

* ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) και Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και

* ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην Πρύτανης – Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Όπως αναφέρεται ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο και παρεμβαίνει συνεχώς για το θέμα της κακοποίησης παιδιών, με δηλώσεις του και ερωτήσεις του στη Βουλή.

Έχει διατελέσει βουλευτής Αχαΐας, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη και στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ. βιβλίο Άγγελου τσιγκρή

Α. Τσιγκρής: Απαιτείται συμμετοχή όλων των φορέων της κοινωνίας

Όπως είχε αναφέρει σε άρθρο του στο dikastiko.gr ο Άγγελος Τσιγκρής «για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων, αποφασιστική σημασία έχει η άμεση κοινωνική συμμετοχή όλων των φορέων της κοινωνίας: της Πολιτείας (ως κεντρικής διοίκησης), της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, της σχολικής κοινότητας, της οικογένειας, των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ιδίως αυτών που επικεντρώνονται στους νέους), της κοινωνίας των πολιτών και κάθε πολίτη. Τόσο η Πολιτεία όσο και οι οικογένειες, τα σχολεία και η κοινωνία εν γένει, οφείλουν να συνεργαστούν, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του διαρκώς αυξανόμενου φαινομένου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, πριν να είναι πολύ αργά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ