Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

“Χρυσό” ριφιφί: Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 58χρονος που κατηγορείται για την διάρρηξη 4 τραπεζικών θυρίδων

Στην απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του και επιχείρησε να αντικρούσει το βασικό στοιχείο υλικού DNA που φέρεται να έχουν οι αρχές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Χρυσό” ριφιφί: Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 58χρονος που κατηγορείται για την διάρρηξη 4 τραπεζικών θυρίδων
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 58χρονος, που κατηγορείται για την κλοπή 4 θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας του Ψυχικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Μάλιστα, επιχείρησε να αντικρούσει το βασικό στοιχείο που έχουν οι Αρχές σε βάρος του, δηλαδή το δείγμα γενετικού του υλικού που βρέθηκε στο εσωτερικό της μια εκ των θυρίδων.
Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι το δείγμα dna που βρέθηκε δεν είναι καθαρό, αλλά μικτό, δηλαδή ότι εκτός από τα δικά του στοιχεία, εντοπίστηκε δείγμα ακόμη δύο προσώπων. Πρόκειται για το γενετικό υλικό της ιδιοκτήτριας της ιδιοκτήτριας της θυρίδας και ενός ακόμη αγνώστου ατόμου.
Στα επιχειρήματα που φέρεται να χρησιμοποίησε, ήταν το γεγονός πως δεν υπήρχε κύκλωμα καταγραφής των κινήσεων εντός του χώρου των θυρίδων, αλλά και πως το γενετικό υλικό του, βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο. Μάλιστα, φέρεται να παρουσίασε στον ανακριτή και διαφορετικές εξηγήσεις σχετικά με το πως μπορεί να βρέθηκε γενετικό του δείγμα στο σημείο, πιθανολογώντας ότι η ιδιοκτήτριά της κασετίνας την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι, το οποίο χρησιμοποιούν όλοι οι κάτοχοι θυρίδων και με αυτό την τρόπο έγινε μεταφορά του γενετικού υλικού.
Αντικρούοντας τον ισχυρισμό των αστυνομικών, ότι στο βιντεοληπτικό υλικό εμφανίζεται να επιχειρεί να καλύψει τα χαρακτηριστικά του, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε: «Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου».
Σχετικά με την χρήση γαντιών και μάσκας, φέρεται να είπε πως τα χρησιμοποίησε για προστασία από τον κορονοϊο, καθώς τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας λόγω των επισκέψεων στο ινστιτούτο της συζύγου του που βρισκόταν κοντά στο υποκατάστημα της τράπεζας. Φέρεται να εξήγησε ότι ήθελε να προσέχει για να μην δημιουργηθεί θέμα με τους πελάτες του ινστιτούτου.
Για το ποινικό του μητρώο, που τον έθεσε από την αρχή στο μικροσκόπιο των ερευνών φέρεται να είπε πως έχει καταδίκες μόνο για πλημμεληματικού περιεχομένου υποθέσεις, και συγκεκριμένα για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί παιγνίων, καθώς και για πράξεις που αφορούν ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές.
Την ίδια στιγμή βέβαια, σε βάρος του υπάρχουν δυο «ανοιχτές» υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, οι οποίες όμως βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης. Η πρώτη αφορά σε απάτη με παράνομο λογισμικό για φρουτάκια που διέθεταν σε καφενεία. Ο ίδιος ως εκπρόσωπος ενός από τα καφενεία βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση μαζί με 56 ακόμα άτομα για εγκληματική οργάνωση, αλλά υποστηρίζει ότι δεν έχει εμπλοκή και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δεύτερη υπόθεση αφορά σε διαφορά αστικής φύσεως, για την οποία κατηγορείται για υπεξαίρεση ενός σκάφους.
Η πλευρά του κατηγορούμενου ανέθεσε σε πραγματογνώμονα-γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης. Υποστηρίζει ότι εντός του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχει σύστημα βιντεοσκόπησης ή παρακολούθησης, επομένως δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από ποιον παραβιάστηκαν οι θυρίδες
Δείτε τι έγραφε νωρίτερα το dikastiko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ