Σάββατο 18 Μαϊου 2024

“…ΔΙΚΗΝ ΤΕΧΝΗΣ”: Έκθεση εικαστικών έργων δικηγόρων του ΔΣΒ και δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Βόλου – ΦΩΤΟ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου υποστηρίζει και αναδεικνύει την καλλιτεχνική και πολιτιστική έκφραση νυν και πρώην μελών του και λοιπών δημιουργών του ευρύτερου χώρου της Δικαιοσύνης, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“…ΔΙΚΗΝ ΤΕΧΝΗΣ”: Έκθεση εικαστικών έργων δικηγόρων του ΔΣΒ και δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Βόλου – ΦΩΤΟ magnesianews.gr
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου (ΔΣΒ) σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων του Δήμου Βόλου διοργανώνει στο Κέντρο Τέχνης “Giorgio De Chirico” ομαδική έκθεση, στην οποία θα παρουσιαστούν εικαστικές δημιουργίες των μελών του (εν ενεργεία και μη) και δικαστικών υπαλλήλων που εργάζονται στο Πρωτοδικείου του Βόλου,  από τις 16 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.
Με εφόδιο το επιστημονικό και θεσμικό του κύρος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου επιδιώκει συστηματικά τη συμμετοχή σε δραστηριότητες ευρέως φάσματος (επιστημονικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές κλπ.).
Σε αυτές εντάσσεται, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη και ανάδειξη της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης νυν και πρώην μελών του και λοιπών δημιουργών του ευρύτερου χώρου της Δικαιοσύνης, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

ΔΣΒ: Έκθεση “…ΔΙΚΗΝ ΤΕΧΝΗΣ”

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν στην έκθεση εικαστικές δημιουργίες έντεκα δικηγόρων (τέως κι εν ενεργεία) και δύο δικαστικών υπαλλήλων. Ειδικότερα, θα εκτεθούν κατ’ αλφαβητική σειρά έργα των:
– Γιάννη Αντωνίου, δικηγόρου (φωτογραφία)
– Αλκιβιάδη Γκέσκου, δικηγόρου (ζωγραφική)
– Αχιλλέα Γκέσκου, δικηγόρου (ζωγραφική)
– Κωνσταντινιάς Καψιώχα, δικηγόρου (ζωγραφική, αγιογραφία, ψηφιδωτό, faux vitraux)
– Ροζαλίας Μαλακασιώτη, δικηγόρου (κεραμική)
– Γιάννη Μπατσή, δικηγόρου (γλυπτική, αγιογραφία)
– Μανώλη Παλτατζή, δικαστικού υπαλλήλου (ξυλογλυπτική)
– Κυριάκου Παπαγεωργίου, δικηγόρου (φωτογραφία)
– Νίκου Παπαδόπουλου, δικηγόρου (φωτογραφία)
– Κωνσταντίνου Σπύρου, δικηγόρου (ξυλογλυπτική, αγιογραφία)
– Γιώργου Ταταριώτη, δικηγόρου (ζωγραφική)
– Αριστείδη Τσακαλέα, δικηγόρου (ζωγραφική)
– Αργυρώς Τσαλούχου, δικαστικής υπαλλήλου (ζωγραφική)
Θα εκτεθούν επίσης οι αφίσες των 25 θεατρικών παραστάσεων που ανέβασε η θεατρική σκηνή δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων “ΑΘΕΜΙΤΟΣ” από το 1997 έως και σήμερα.
ΔΣΒ

dsvolou.gr

ΔΣΒ: Ποιητική βραδιά και θεατρική βραδιά στις 21 και 28 Φεβρουαρίου

Την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00, σε ιδιαίτερη εκδήλωση στον χώρο της έκθεσης οι δικηγόροι λογοτέχνες – ποιητές Γιάννης Αντάμης (Πριγκιποδουλειές, Σχέδιο τρόμου, Κατά τον δαίμονα εαυτού, Ανταμομπίλ, Λεγεώνα, Μηδέν Όλα, Α εδώ), Κυριάκος Παπαγεωργίου (Δίκης και Θέμιδος γωνία, Σημειολογία της ποιητικής, Πλάγιοι άνεμοι, Μικρές μικρές πατρίδες, Πενήντα θάλασσες κι ένα βαπόρι, Εκ πικρών μύθων και λέξης γελοίας, Το ζεϊμπέκικο του Ηράκλειτου, Πηλιογραφήματα, Ουράνιος έρωτας, Ερεθίζοντας τη μνήμη), Νίκος Παπαδόπουλος (Το πέρασμα), Ελένη Ψαραλίδου (Το Ρίγος των Φύλλων, Της Αθέατης Σελήνης / Face Invisible, Αφή Σκιών, Touche d’ Ombres, Σώματα λόγια, Corpes et Paroles, Θυμητάρι ενός Ερημοναύτη, Η άλλη Θεά) θα διαβάσουν αποσπάσματα των έργων τους.
Τέλος, την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:30 σε ιδιαίτερη εκδήλωση στον χώρο της έκθεσης θα γίνει μία σύντομη αναδρομή στην μακρόχρονη παρουσία της θεατρικής σκηνής δικηγόρων Βόλου & συνεργαζομένων “ΑΘΕΜΙΤΟΣ” στα θεατρικά δρώμενα της πόλης και θα παρουσιαστούν από μέλη της μικρά μονόπρακτα.

Αυτή η δράση στήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας των μελών μας, δεν είναι ορφανή” είπε ο πρόεδρος του ΔΣΒ Χρήστος Στρατηγόπουλος

Για την εκδήλωση έδωσαν συνέντευξη Τύπου o πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλενα Αντωνοπούλου και ο δικηγόρος Νίκο Παπαδόπουλο, που έχει την οργανωτική και εικαστική επιμέλεια της εκδήλωσης.
ΔΣΒ

magnesianews.gr

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, o κ. Στρατηγόπουλος ανέφερε ότι η έκθεση έχει χαρακτήρα μοναδικής σπανιότητας τοπικά για τον ΔΣΒ, καθώς είναι η πρώτη εκδήλωση που γίνεται από την ίδρυσή του και πρωτοπορίας Πανελλαδικά, καθώς δεν έχει γίνει ανάλογη έκθεση με αντίστοιχο εικαστικό περιεχόμενο, με 8-9 επιμέρους εικαστικά αντικείμενα από Δικηγορικούς Συλλόγους.

«Αυτή η δράση στήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας των μελών μας, δεν είναι ορφανή. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου έχει ως άξονα αντίστοιχες ενέργειες, έχει εκδώσει ή συνεκδώσει βιβλία, έχει παρουσιάσει ποιητικές συλλογές και λογοτεχνικά έργα και αυτό που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη δράση είναι συνθετότητά της από άποψη αντικειμένων και γι’ αυτό ήταν απαραίτητη η συνέργεια με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τους ίδιους τους δημιουργούς», ανέφερε ο πρόεδρος των δικηγόρων.

Ο κ. Στρατηγόπουλος επισήμανε ότι η συνέργεια είναι στο DNA του Δικηγορικού Συλλόγου και ο πολιτισμός είναι ιδανικό πεδίο εκδήλωσης αυτή της συνέργειας και δεν περισσεύει κανείς, στο να προσφέρει κάτι, σε μια πόλη ανοιχτή όπως ο Βόλος. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ