Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

“Έρχεται” ο κατ’ οίκον εμβολιασμός και η  δεύτερη δόση στα εξοχικά -Ποιους αφορά

Τον κατ’ οίκον εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 80-89 προανήγγειλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Έρχεται” ο κατ’ οίκον εμβολιασμός  και η  δεύτερη δόση στα εξοχικά -Ποιους αφορά

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των 85+ δεν είναι η πιο ενδεικτική για τον εμβολιασμό διότι μπορεί να υπάρχουν κινητικά προβλήματα, δυσκολία να μετακινηθούν από το σπίτι, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα ως προς την περιοχή όπου ζουν.

Άρα θα αντιμετωπιστούν ως ειδικότερη ομάδα όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν σε εμβολιαστικά κέντρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Θα μελετήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων και με κατ’ οίκον εμβολιασμό», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος.

Παράλληλα ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως έως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα για εμβολιασμό. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο», είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι αν ήταν στο χέρι του, θα επέλεγε να εμβολιαστεί με AstraZeneca.

Πρόσθεσε δε ότι ως προς τον ενήλικο πληθυσμό, την πρώτη δόση έχει ήδη κάνει το 25% και το 10% που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, έχει κάνει και τη δεύτερη, ενώ επιταχύνεται και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών, με «χιλιάδες 30ρηδες να κλείνουν ραντεβού».

κομισιόν για εμβόλια

Επιτάχυνση των εβολιασμών ακόμα και κοντά σε εξοχικά

Με στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμών και σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν οι πολίτες, η Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει η δεύτερη δόση του εμβολιασμού σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας, εκτιμώντας πως το καλοκαίρι δεν θα διαταραχθεί η διαδικασία των εμβολιασμών.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί πως οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στην περιοχή της εξοχικής τους κατοικίας.

Παράλληλα επισήμανε στην ΕΡΤ πως η πλειονότητα των ανθρώπων που χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι άνω των 65 και από αυτούς το 85% ήταν ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ