Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

“Ιεροί” αντιεμβολιαστές με… σήμανση στη Μονή Αγίου Παΐσιου Αρχάγγελου Ρόδου – ΦΩΤΟ

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων που ανέβασαν πινακίδα κατά των μέτρων για την πανδημία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ιεροί” αντιεμβολιαστές με… σήμανση στη Μονή Αγίου Παΐσιου Αρχάγγελου Ρόδου – ΦΩΤΟ

Απίστευτο περιστατικό του αντιεμβολιαστικού κινήματος στους θρησκευτικούς χώρους έλαβε χώρα στον Αρχάγγελο Ρόδου. «Η Ιερά Μονή Αγίου Παϊσιου είναι κατά του Εμβολιασμού – Rapid Test κλπ, κατά της μεταμφίεσης προσώπου – μασκοφορίας (62 Κανών Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου)» αναγράφει η πινακίδα που αναρτήθηκε έξω από τη Μονή!!

Σε βάρος δύο κατοίκων του Αρχαγγέλου και συγκεκριμένα ενός 66χρονου ημεδαπού και ενός 60χρονου Αλβανού σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση δημόσιας τάξης αλλά και παράβαση του νέου οικοδομικού κανονισμού. Ο πρώτος είχε αναρτήσει στον εξωτερικό τοίχο της εισόδου την επίμαχη πινακίδα. Σημειώνεται ότι τον συγκεκριμένο χώρο, επισκέπτονται πολλοί πιστοί από το νησί της Ρόδου αλλά και τουρίστες. Ρόδος-Μονή Αγίου Παΐσιου Αρχάγγελου: Ιεροί αντιεμβολιαστές με σήμανση

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου με έγγραφό της κατέστησε απολύτως σαφές ότι η φερόμενη ως Ιερά Μονή Οσίου Παϊσίου Αρχαγγέλου δεν αποτελεί Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου επισημαίνοντας ότι οι Ιερές Μονές ιδρύονται με πράξη του Μητροπολίτη κατόπιν εγκρίσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι σχετικές πράξεις ιδρύσεως δημοσιεύονται εξάλλου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο συγκεκριμένος ιερός ναός, όπως ξεκαθαρίζει η Μητρόπολη, αποτελεί κτίσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικοδομήθηκε χωρίς να υφίσταται άδεια από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου. Η λειτουργία της δε παραμένει ζήτημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου δεν έχει σχέση και με την διαχείρισή της. Ο ιδιοκτήτης της Μονής δεν είναι Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ