Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

“Κόλαση” φωτιάς τη νύχτα στον Ρέντη: Σε αποθήκη βιοτεχνίας κεριών – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις- ΒΙΝΤΕΟ

Σε κοντινή απόσταση υπάρχει βενζινάδικο, αλλά και άλλοι επαγγελματικοί χώροι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Κόλαση” φωτιάς τη νύχτα στον Ρέντη: Σε αποθήκη βιοτεχνίας κεριών – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις- ΒΙΝΤΕΟ ANT1

Φωτιά στον Ρέντη: “Κόλαση” τη νύχτα στον Ρέντη που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο βιοτεχνίας κεριών, που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη.

Φωτιά στον Ρέντη: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχε και ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς σε παρακείμενες μονάδες, ενώ ο μεγάλος φόβος των πυροσβεστών ήταν το ενδεχόμενος επέκτασης της πυρκαγιάς σε πρατήριο καυσίμων, που βρίσκεται δίπλα από την βιοτεχνία κεριών. Παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση

Επί τόπου έσπευσαν 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα, που ενισχύθηκαν λίγο αργότερα από ακόμη 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Φωτιά στον Ρέντη: Οδηγίες προστασίας σε περίπτωση που οι φλόγες φτάσουν σπίτι σας

Αν παγιδευτείτε από τις φλόγες στο διαμέρισμά σας

• Εάν η φωτιά σας εμποδίζει να φύγετε από το διαμέρισμά σας, πηγαίνετε σε ένα χώρο κοντά σε ένα παράθυρο με το τηλέφωνο.

• Καλέστε την πυροσβεστική στο 199 και δώστε τη διεύθυνσή σας και τον αριθμό του διαμερίσματός σας και ακολουθήστε τις οδηγίες.

• Καλύψτε τα κενά γύρω από τις πόρτες με υγρές πετσέτες και παραμείνετε χαμηλά στο πάτωμα.

Ο καπνός ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους στις πυρκαγιές. Αν εκδηλωθεί πυρκαγιά και για να διαφύγουμε θα πρέπει να να περάσουμε μέσα από καπνό, τότε σερνόμαστε χαμηλά κάτω από τον καπνό κρατώντας το κεφάλι μας 30 – 60 εκατοστά ψηλά από το πάτωμα. Αυτή είναι η ζώνη ασφαλείας, όπου ο αέρας θα είναι καθαρός.

Δεν χρησιμοποιούμε ασανσέρ

Για να διαφύγουμε, ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το ασανσέρ σε μία φωτιά διότι μπορεί αυτό να παγιδευτεί μεταξύ δύο ορόφων ή μπορεί να μας κατεβάσει σε όροφο που υπάρχει φωτιά.

Για να διαφύγουμε, πάντα χρησιμοποιούμε τις σκάλες.

Πως ανοίγουμε τις πόρτες

Πριν ανοίξουμε μια πόρτα, γονατίζουμε και βάζουμε την παλάμη μας στον χώρο μεταξύ της πόρτας και του πλαισίου της. Αν η πόρτα καίει, αυτό σημαίνει ότι από πίσω υπάρχει φωτιά οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε άλλη διέξοδο. Αν η πόρτα έχει κανονική θερμοκρασία τότε ανοίγουμε την πόρτα προστατεύοντας το σώμα μας πίσω από αυτή ώστε εάν χρειαστεί, να την κλείσουμε απότομα. Αν όλα είναι εντάξει τότε φεύγουμε προσεκτικά κλείνοντας όλες τις πόρτες πίσω μας.

Να θυμάστε τα εξής:

• Οι κλειστές πόρτες επιβραδύνουν την εξάπλωση της φωτιάς και μειώνουν τον κύριο κίνδυνο – τον καπνό.

• Διατηρείτε τους διαδρόμους διαφυγής καθαρούς – μην αφήνετε μεγάλα αντικείμενα όπως καροτσάκια ή έπιπλα, ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσαν να πιάσουν φωτιά, σε διαδρόμους και σκάλες. Πως δεν θα ξεσπάσει η φωτιά Συναγερμοί Καπνού

Οι Συναγερμοί Καπνού είναι ένας φθηνός τρόπος που σας δίνει έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση φωτιάς. Μπορείτε να τους αγοράσετε στα περισσότερα καταστήματα μεταλλικών ειδών και τα σούπερ μάρκετ.

Αν έχετε συναγερμούς καπνού, θα πρέπει να είναι στα κεφαλόσκαλα και έξω από την κουζίνα ή τα υπνοδωμάτια (ή και τα δύο).Πρέπει επίσης να ελέγχετε τις μπαταρίες κάθε εβδομάδα.

Υλικά που αρπάζουν φωτιά εύκολα και άλλες επικίνδυνες ουσίες

Εσείς ή κάποιος άλλος που διαμένει ή επισκέπτεται το σπίτι σας δεν πρέπει να διατηρεί φυσικό αέριο, βενζίνη ή παραφίνη ή άλλα υλικά τα οποία αναφλέγονται εύκολα στο σπίτι σας, σε κοινόχρηστους χώρους, σε υπόστεγα ή σε γκαράζ.εκτός από εκείνα τα είδη που ευλόγως απαιτούνται για κανονική οικιακή χρήση.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε θέσει τον εαυτό σας ή τους γείτονές σας σε κίνδυνο.

Οποιαδήποτε προϊόντα που αγοράζετε θα έχουν πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να τα αποθηκεύετε. Θα πρέπει να συνεχίσετε με αυτές τις πληροφορίες. Εάν πρέπει να διατηρείτε υλικά τα οποία αναφλέγονται εύκολα, υπάρχουν ορισμένες πρακτικές προφυλάξεις που μπορείτε να τις ακολουθήσετε.

• Να διατηρείτε μόνο μικρές ποσότητες και την αφαίρεση των κενών φιαλών το συντομότερο δυνατό.

• Να αποθηκεύετε τα προϊόντα μακριά από πηγές ανάφλεξης, όπως κουζίνες ή ηλεκτρικές συσκευές.

• Να αποθηκεύετε τα προϊόντα σε ασφαλές μέρος όπου τα παιδιά δεν μπορούν να τα δουν ή να τα πάρουν.

• Να αποθηκεύετε τις ουσίες καθαρισμού ουσιών, όπως επισημαίνονται επί του προϊόντος.

• Αφαιρέστε τα επικίνδυνα είδη που είναι ξεπερασμένα και αν η συσκευασία τους έχει υποστεί ζημιά. Απαλλαγείτε από αυτά, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

• Διατηρείτε τα είδη στα πρωτότυπα δοχεία με τις ετικέτες άθικτες. (Τα παιδιά μπορεί να νομίσουν ότι είναι ένα ποτό.)

Ηλεκτρικά Είδη

Αποφύγετε την υπερφόρτωση στις πρίζες. Να φυλάσσεται σε μία πρίζα ανά πρίζα. Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο προσαρμογέα όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή .

Μην χρησιμοποιείτε θερμαντήρες για το στέγνωμα των ρούχων σας και να τα κρατείτε σε ασφαλή απόσταση για να αποφεύγετε η έκρηξη φωτιάς.

Κεριά και τσιγάρα Βεβαιωθείτε ότι τα τσιγάρα σβήνονται σωστά αφού έχετε τελειώσει μαζί τους.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν έχετε πιει αλκοόλ ή αν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να σας προκαλέσουν υπνηλία.

Μην καπνίζετε στο κρεβάτι.

Να είστε προσεκτικοί με κεριά και αναμμένα είδη. Αποφεύγετε την τοποθέτησή τους πάνω ή κοντά σε υλικά που θα μπορούσαν να καίγονται ή να αναφλέγονται – όπως οι κουρτίνες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ