Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

“Ναι” από την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ στην ενημέρωση του Ν.Ανδρουλάκη: “Πλήρης συμμόρφωση της Αρχής με την απόφαση του ΣτΕ”

Η ΑΔΑΕ θα ζητήσει από την ΕΥΠ τον πλήρη φάκελο που αφορά στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη και η απάντηση θα πρέπει να έρθει εντός 10 ημερών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ναι” από την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ στην ενημέρωση του Ν.Ανδρουλάκη: “Πλήρης συμμόρφωση της Αρχής με την απόφαση του ΣτΕ” (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Πράσινο “φως” έδωσε η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ στην ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους παρακολουθούνταν δηλώνοντας την «πλήρη συμμόρφωση της Αρχής με την απόφαση του ΣτΕ».

Σύμφωνα με την kathimerini.gr, η ΑΔΑΕ με επιστολή της αύριο θα ζητήσει από την ΕΥΠ τον πλήρη φάκελο που αφορά στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη.  Αφού διαβαστεί η αιτιολόγηση και θα κριθεί από την Αρχή αν διακυβεύεται ο σκοπός για την άρση. Στη συνέχεια, η Αρχή θα ενημερώσει το θιγόμενο πρόσωπο.

Η απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να έρθει εντός 10 ημερών.

Η απόφαση της ΑΔΑΕ:

«Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε σχετικά με τα βήματα που θα γίνουν με σκοπό την πλήρη συμμόρφωση προς την απόφαση 465/2024 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά αίτηση ακυρώσεως του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη».

Ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη για υποκλοπές: Η επίσκεψή του στην ΑΔΑΕ

«Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά είναι και ένα σκάνδαλο οικονομικόγιατί κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια εμπορευόμενοι ένα παράνομο λογισμικό το οποίο είχε τη σφραγίδα στις εξαγωγές του σημερινού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας», είχε δηλώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

«Σήμερα ήρθα εδώ με την απόφαση του ΣτΕ για να ζητήσω από το κ. Ράμμο να επιταχύνει τις διαδικασίες και με ενημέρωσε ότι περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση, να επιδοθεί και αμέσως θα κάνει τα νόμιμα και προβλεπόμενα για να έχω την ενημέρωση που χρειάζομαι και εγώ με τη σειρά μου για να ενημερώσω, όπως έχω δεσμευτεί τον ελληνικό λαό».

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η απόφαση του ΣτΕ

Υπενθυμίζεται ότι με μία απόφαση “βόμβα” το ΣτΕ έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η πράξη του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, όπου απορριπτόταν η χορήγηση του υλικού που είχε συλλεγεί μετά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του πρώην ευρωβουλευτή.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως σύμφωνα με την απόφαση η πλήρης απαγόρευση ενημέρωσης όπως προβλέφθηκε με το νόμο του 2021 «αποτελεί υπέρμετρο περιορισμό του απαραβίαστου της επικοινωνίας, που δεν δικαιολογείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του κράτους δικαίου» και συνεπώς όπως σημειώνεται «είναι ανίσχυρη». 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ