Κυριακή 14 Απριλίου 2024

“Ο Άλλος Άνθρωπος” – Καταιγιστικές εξελίξεις: Εισαγγελική έρευνα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

Θα ερευνηθούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που αφορά και τα συγγενικά του πρόσωπα του ιδρυτή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ο Άλλος Άνθρωπος” – Καταιγιστικές εξελίξεις: Εισαγγελική έρευνα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ (EUROKINISSI)

Έρευνα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος αποφασίστηκε να διενεργηθεί από την εισαγγελία της Αθήνας, με το αρμόδιο Τμήμα της Ασφάλειας να αναλαμβάνει την εισαγγελική έρευνα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, υπεύθυνος της Κοινωνικής Κουζίνας, “Ο Άλλος Άνθρωπος”, με αφορμή το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας και θα ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που αφορά τα συγγενικά του πρόσωπα του ιδρυτή σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί χρηματικά ποσά που αφορούσαν την οργάνωση.

Εισαγγελική έρευνα για τον Πολυχρονόπουλο: Τι προέβλεπε η διάταξη της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Η διάταξη της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος υπό τον ε.τ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ήδη είχε παραδοθεί όπως έγραψε το dikastiko.gr στα χέρια των αρχών και αναμενόταν πως εισαγγελικός λειτουργός θα ανοίξει φάκελο ώστε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία, μαρτυρικές καταθέσεις και κινήσεις λογαριασμών όπου θα τεθούν επί τάπητος, ενώ ο ίδιος ο ελεγχόμενος και τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά του αναμένεται να κληθούν στο τέλος της έρευνας.

Πάντως ήδη η διάταξη της Αρχής είχε ανακοινωθεί πως θα κοινοποιηθεί προς τον ερευνόμενο προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, δηλαδή να ζητήσει αν κρίνει, άρση της δέσμευσης του λογαριασμού που περιέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, 600.000 ευρώ. Η Αρχή εκτιμά κατά τους γνωρίζοντες πως μέσα από αυτούς τους λογαριασμούς πέρασαν περί το 1- 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε 2 χρόνια και έχει στοιχεία που αναφέρει στο πόρισμα, σύμφωνα με τα οποία ένα μέρος αυτών (όχι μικρό όπως λένε αρμόδιες πηγές) πήγε σε στοιχηματικές εταιρίες και παίχτηκε!

Ο ίδιος ο υπεύθυνος της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε κάνει τότε λόγο για διαπόμπευση χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος του οποιαδήποτε κατηγορία.

Τι αναφέρουν οι συνήγοροι Πολυχρόνοπουλου

Όπως έγραψε το dikastiko.gr με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές σχετικά με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και τη δομή “Ο Άλλος Άνθρωπος“, οι συνήγοροί του θέτουν ερωτήματα για την εμφάνιση των καταγγελιών από εθελοντές, που υπηρετούσαν χρόνια.

Νέα δεδομένα ήρθαν στο προσκήνιο μετά τις αναφορές εθελοντή ο οποίος κατήγγειλε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» πως ο Πολυχρονόπουλος «είχε μια πιστωτική κάρτα. Εκεί έμπαιναν οι δωρεές και μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε στο σούπερ μάρκετ και να την επιστρέψουμε με την απόδειξη. Γενικά όμως δεν την παίρναμε. Ξέραμε ότι είχε γενικά εθισμούς αλλά τους είχε ξεπεράσει. Τώρα ήρθαν και μας τα είπανε και μας έδειξαν και μηνύματα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Πολυχρονόπουλος δανειζόταν λογαριασμούς τρίτων και έπαιζε με άλλο username και την κάρτα τους. Κέρδιζε, έχανε, τους έδινε ποσοστά. Αλλά στα τυχερά παιχνίδια πήγαινε με τη δική μας κάρτα, με δύο τρία χιλιάρικα».

Απάντηση στις καταγγελίες έδωσαν οι συνήγοροι του Κ. Πολυχρονόπουλου, με τον Αλέξανδρο Κατσιφό να σχολιάζει στην εκπομπή του ΟΡΕΝ πως «τις τελευταίες ημέρες δίνουμε έναν άνισο αγώνα, έναντι φαντασμάτων. Εμφανίζεται ο οποιοσδήποτε. Υπάρχει μια προθυμία στο να ακούσουμε τι λένε αυτοί οι άνθρωποι, ανώνυμα χωρίς στοιχεία, χωρίς πρόσωπο, χωρίς φωνές».

Για την καταγγελία του εθελοντή, ο κ. Κατσιφός αναρωτήθηκε μάλιστα: «Αυτός εξακολουθούσε μετά από όσα γνώριζε και έκανε και συνέπραττε, να είναι εθελοντής; Γιατί δεν πήγε να πιάσει και άλλους εθελοντές; Γιατί αν όλοι μαζεύονταν δεν θα περνούσαν 13 χρόνια».

Επεσήμανε επίσης πως «δεν έχω πάρει τον φάκελο. Εφόσον γνωρίζουμε το πόρισμα της Αρχής έχει διακινηθεί σε εισαγγελική Αρχή οπότε περιμένουμε να κληθούμε για να λάβουμε αντίγραφα» και πρόσθεσε ότι «ο εντολέας μου έχει κατηγορηματικά δηλώσει και σε μένα ότι δεν είχε εθισμό στον τζόγο, τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου που δοθήκαν για τις δωρεές πήγανε στον Άλλον Άνθρωπο. Δεν υπάρχει κατασπατάληση χρημάτων που δοθήκαν για άλλο σκοπό».

Περίεργο χαρακτήρισε από την πλευρά του ο έτερος συνήγορός του Νίκος Αλεξανδρής πως δεν έχει γίνει κάποια επώνυμη καταγγελία και σε όσες έγιναν αποφάσισαν να μιλήσουν όλοι τώρα.

«Οι “καταγγέλλοντες” αποφάσισαν τώρα να μιλήσουν για γεγονότα τα οποία υποτίθεται ότι γνώριζαν όλα αυτά τα χρόνια. Περίεργη η χρονική σύμπτωση. Επίσης, κανένας δεν έχει κάνει επώνυμη καταγγελία, οπότε νομικά δεν κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι», ανέφερε ο δικηγόρος. «Οι κουκουλοφόροι που βγαίνουν και μιλάνε στα μέσα ενημέρωσης, ας καταγγείλουν αυτά που γνωρίζουν επώνυμα, ώστε οι καταγγελίες τους να ελεγχθούν να απαγγελθούν κατηγορίες από τις εισαγγελικές αρχές», είπε στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ