Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

“Πόλεμος για το κάπνισμα”: 20.534 έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ το Δεκέμβριο – Ανάρτηση Πλεύρη για τα κέντρα διασκέδασης – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Αττική, το τριήμερο των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 143 έλεγχοι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Πόλεμος για το κάπνισμα”: 20.534 έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ το Δεκέμβριο – Ανάρτηση Πλεύρη για τα κέντρα διασκέδασης – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης έχει βρεθεί ξανά με αφορμή την εορταστική περίοδο, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ιδίως στους χώρους διασκέδασης.

Για το ζήτημα μάλιστα έφτασε να τοποθετηθεί και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα σε φωτογραφίες από κέντρο νυκτερινής διασκέδασης που κυκλοφόρησαν και απεικονίζουν πελάτη να καπνίζει σε κλειστό χώρο.

«Επειδή ο αντικαπνιστικός νόμος και ισχύει και εφαρμόζεται ήδη με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν. Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης στο twitter.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook: «Το πρόβλημα παραμένει στη νυκτερινή διασκέδαση και ειδικά μετά από κάποια ώρα. Εκεί δυστυχώς με άνεση κάποιοι καπνίζουν κυριολεκτικά στα μούτρα των άλλων αδιαφορώντας πλήρως για το δικαίωμα όλων των άλλων. Δυστυχώς η ευθύνη των διοικήσεων των νυχτερινών μαγαζιών, όταν παραβιάζεται ο νόμος, είναι μεγάλη καθώς όχι απλά ανέχονται και δεν αποτρέπουν τους θαμώνες να ανάψουν τα τσιγάρα, αλλά αμέσως σερβίρουν και τασάκια, θεωρώντας αυτονόητη τη μη εφαρμογή του νόμου».

Ηράκλειο

Eurokinissi

Εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου: 20.534 έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ το Δεκέμβριο – 814 παραβάσεις

Την ένταση των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και την επακόλουθη συμμόρφωση καταστημάτων και θαμώνων, επιβεβαιώνει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία από 1 έως 27 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν 20.534 έλεγχοι σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση από την Ελληνική Αστυνομία, βεβαιώθηκαν συνολικά 814 σχετικές παραβάσεις από καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μόνο στην Αττική, το τριήμερο των Χριστουγέννων (Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 έως Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 143 έλεγχοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας πρόκειται να συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι, συναρμόδιες Αρχές για την διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας μέσω της διαπίστωσης των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων είναι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βαθμού Α’ και Β’, η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ