Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

“Στη φάκα” της ΕΛΑΣ εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες στο Ηράκλειο και στην Αττική – Η λεία τους ανέρχεται στα 124.430 ευρώ

Πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία των παθόντων και εξουσιοδοτούσαν με αυτές μέλη της εγκληματικής ομάδας να προβούν στην αλλαγή των καρτών σύνδεσης (sim).

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Στη φάκα” της ΕΛΑΣ εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες στο Ηράκλειο και στην Αττική – Η λεία τους ανέρχεται στα 124.430 ευρώ freepik

Εξιχνιάσθηκαν από τις Αρχές πέντε απάτες που σημειώθηκαν στο Ηράκλειο και την Αττική, μέσω υπολογιστή και πλαστογραφίας που είχε τελέσει εγκληματική ομάδα.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης προέκυψε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών, αλλά και ενδελεχή έρευνα της Αστυνομίας, που κατάφερε να εντοπίσει τη δράση τουλάχιστον 15 ατόμων, οι οποίοι από τις 24 Μαρτίου 2020 έως και τις 14 Απριλίου 2022 είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, πραγματοποιώντας μεταφορές χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πέντε Ελλήνων σε λογαριασμούς μελών της εγκληματικής ομάδας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 124.430 ευρώ.

Απάτες στο Ηράκλειο: Έπαιρναν τις κάρτες sim και αποκτούσαν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων

Οι δράστες πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία των παθόντων και εξουσιοδοτούσαν με αυτές μέλη της εγκληματικής ομάδας να προβούν στην αλλαγή των καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (sim).

Απάτες στο Ηράκλειο

freepik

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη συνέχεια μετέβαιναν σε υποκαταστήματα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Ηράκλειο και στην Αθήνα από όπου παραλάμβαναν νέες κάρτες sim (αντικατάστασης), τις οποίες ενεργοποιούσαν άμεσα και με αυτό τον τρόπο αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση (e-banking) των τραπεζικών λογαριασμών των παθόντων και πραγματοποιούσαν τις μεταφορές των χρηματικών ποσών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ