Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

“Stop” στις μετακινήσεις μόνιμων κατοίκων μεταξύ των νησιών – Μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για την αντιμετώπιση της νόσου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Stop” στις μετακινήσεις μόνιμων κατοίκων μεταξύ των νησιών – Μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για την αντιμετώπιση της νόσου

Οριστικά σταματούν οι μετακινήσεις μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με ευλάβεια», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, ο υπουργός Ναυτιλίας, σε πλήρη ευθυγράμμιση και με τη χθεσινή εισήγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά για όλους, πλην των μόνιμων κατοίκων, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε πως εξετάζονται ακόμη αυστηρότερα μέτρα ενόψει του Πάσχα.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά πως «έρχεται περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα εργασίας, αλλά και για υγειονομικούς λόγους.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε παράλληλα ότι από τα 110 κατοικημένα νησιά μόνο τα εννέα διαθέτουν δομές υγείας.

Συμπλήρωσε δε, πως μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ