Σάββατο 20 Απριλίου 2024

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Αναβλήθηκε η δίκη για την εισβολή σε διαγνωστικό κέντρο – ΒΙΝΤΕΟ

Η αναβολή δόθηκε λόγω κωλύματος του δικηγόρου των τεσσάρων μελών της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Αναβλήθηκε η δίκη για την εισβολή σε διαγνωστικό κέντρο – ΒΙΝΤΕΟ grtimes

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Αναβλήθηκε για τις 20/1/2022 η δίκη των τεσσάρων ατόμων που εισέβαλλαν σε διαγνωστικό κέντρο στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, την περασμένη Τετάρτη (1/12/2021) όπως έγραψε το dikastiko.gr

Η αναβολή δόθηκε λόγω κωλύματος του δικηγόρου των τεσσάρων μελών της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας».

Υπενθυμίζεται ότι ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος των τεσσάρων ατόμων.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για: αντιποίηση, παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, φθορά ξένης περιουσίας και παράνομη βιντεοσκόπηση.

«Εισέβαλλαν χωρίς μάσκες. Τους είπαμε με ευγενικό τρόπο να φορέσουν τις μάσκες τους και μας είπαν ότι είναι η αστυνομία», ανέφερε για το συμβάν ο ιδιοκτήτης του διαγωνιστικού κέντρου, αναφέροντας επιπλέον ότι στη συνέχεια δύο άτομα επέδειξαν δύο καρτελάκια όπου αναγράφονταν η φράση «Συνταγματική Αστυνομία».

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Αρνούνται τις κατηγορίες

Σε δηλώσεις τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατέθεσαν τη δική τους θέση για την υπόθεση, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σύμφωνα με όσα είπαν, προέβησαν στην ενέργεια επειδή διαπίστωσαν εκτεθειμένο έναν κάδο βιολογικών υλικών και υπολειμμάτων rapid test και γι’ αυτόν τον λόγο ως ενδιαφερόμενοι πολίτες ζήτησαν επίδειξη εγγράφων.

«Σε εξωτερικό χώρο βρισκόντουσαν αφύλακτα ένα θετικό rapid test κορoνοϊού και ένας ανοικτός κάδος με βιολογικό υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Φλόκας Γεώργιος, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι οι πελάτες του ήθελαν να «υπερασπιστούν τα κακώς κείμενα αυτού του τόπου».

Το κατηγορητήριο, πάντως, μεταξύ άλλων, τους αποδίδει ότι φορώντας καρτελάκια υπό τον τίτλο «Δελτίο Α120Σ» -παραπέμπει στην αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες του ‘Αρθρου 120 του Συντάγματος» η οποία ακολουθώντας ακραία ρητορική και επικαλούμενη την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος ισχυρίζεται πως με τον εμβολιασμό ή τη μάσκα καταλύεται το Σύνταγμα- εμπόδισαν τη διενέργεια rapid test για την Covid-19, προκαλώντας αναστάτωση στο διαγνωστικό κέντρο.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ