Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021

“Τριετής φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο” λέει η δικηγόρος Γ. Παναγοπούλου – BINTEO

Πλημμεληματικού χαρακτήρα το αδίκημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Τριετής φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο” λέει η δικηγόρος Γ. Παναγοπούλου – BINTEO

Αρνητές γονείς: Η πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του dikastiko.gr για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ότι επίκειται αυστηροποίηση της ποινής και μετατροπή του αδικήματος σε πλημμέλημα ήρθε τη Δευτέρα δια στόματος της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή. 

Αρνητές γονείς

Αρνητές γονείς: Τι λέει η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» η Γιάννα Παναγοπούλου, ποινικολόγος, αναφέροντας ότι αν και μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν ποινικές κυρώσεις, οι εισαγγελείς μπορούσαν να ασκήσουν δίωξη για τον τρόπο άσκησης της γονικής επιμέλειας.

«Μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 υπήρχε χρηματικό πρόστιμο για τα πταίσματα. Μετά την κατάργηση αυτής της διάταξης υπήρχε ένα νομοθετικό κενό», δήλωσε η κ. Παναγοπούλου.

Σύμφωνα με τα όσα σχολίασε η δικηγόρος, πλέον η συμπεριφορά αυτή έχει γενικευθεί και υπάρχουν πολλοί γονείς αρνητές οι οποίοι έχουν επιλέξει να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να τα κρατούν στο σπίτι.

Αντιμέτωποι με κυρώσεις

Αυτοί οι γονείς τίθενται πλέον αντιμέτωποι με κυρώσεις. «Ο γονιός που είναι αρνητής και δεν στέλνει το παιδί στο σχολείο θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια και χρηματική ποινή. Θα κινδυνεύει να χάσει την επιμέλεια», ανέφερε η κ. Παναγοπούλου. Αρνητές γονείς

Και όπως επισήμανε, η αλλαγή αυτή είναι επιβεβλημένη γιατί μέχρι τώρα υπήρχε ένα νομικό κενό. «Δεν υπήρχε ένας μηχανισμός που να λειτουργεί και να προστατεύει τα παιδιά. Οι φορείς και οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να μεταβιβάζουν τα στοιχεία στον εισαγγελέα για να παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη. Τώρα με τη θέσπιση αυτής της διάταξης αυστηροποιούνται τα πράγματα για να μην στερούν οι αρνητές γονείς στα παιδιά το δικαίωμα της γνώσης και της παιδείας».

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ