Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ραγδαίες εξελίξεις: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον καθηγητή Νομικής που καταγγέλλεται ότι έκοψε φοιτητή γιατί αρνήθηκε σεξουαλική πρόταση

Τη διεξαγωγή της διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά τη δημόσια καταγγελία φοιτητών πως καθηγητής “έκοψε” φοιτητή από τις εξετάσεις γιατί δεν ενέδωσε στα σεξουαλικά του κελεύσματα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ραγδαίες εξελίξεις: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον καθηγητή Νομικής που καταγγέλλεται ότι έκοψε φοιτητή γιατί αρνήθηκε σεξουαλική πρόταση EUROKINISSI

Διαταγή για εισαγγελική έρευνα δόθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά την δημοσιοποίηση καταγγελίας από το σύλλογο φοιτητών στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών για παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή.

Η εισαγγελία της Αθήνας θα εξετάσει τη βασιμότητα των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας και θα ερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της παράνομης βίας αλλά και αδικημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως ανέδειξε το dikastiko.gr υπήρξε δημόσια καταγγελία για καθηγητή που παρενοχλούσε φοιτητή απαιτώντας σεξ.

Όταν αυτός αρνήθηκε, ο καθηγητής τον έκοψε στο μάθημα. “Η σχολή δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση” κατήγγειλαν οι φοιτητές. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής του ΕΚΠΑ προχώρησαν σε ψήφισμα, το οποίο υπογράφουν οι περισσότερες φοιτητικές παρατάξεις, και αναφέρει ότι καθηγητής παρενόχλησε σεξουαλικά φοιτητή ενώ δεν δίστασε να κόψει πρωτοετή φοιτητή όταν δεν θέλησε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του.

EUROKINISSI

Τι αναφέρει η καταγγελία για παρενόχληση στη Νομική

“Στη σχολή μας διδάσκει ένας καθηγητής ο οποίος συστηματικά προσεγγίζει και παρενοχλεί φοιτητές. Η συμπεριφορά του αυτή ξεκίνησε ήδη όσο βρισκόταν σε διδακτορικό επίπεδο και είχε την ευκαιρία επαφής με τους φοιτητές ως επιτηρητής στις εξετάσεις και συνεχίζεται μέχρι σήμερα εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως καθηγητής” καταγγέλλουν οι φοιτητές.

“Τετοια άτομα και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στη σχολή μας. Αξίζουμε ένα περιβάλλον σπουδών που θα αισθανόμαστε όλοι και όλες ασφαλείς. Aπαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του από τη Νομική Σχολή Αθηνών και την τοποθέτηση τόσο του τμήματος όσο και του Ιδρύματος” τονίζεται στο ψήφισμα των φοιτητών.

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρεται μάλιστα ότι δεν πρόκειται για ένα περιστατικό.

Στη σχολή μας διδάσκει ένας καθηγητής ο οποίος συστηματικά προσεγγίζει και παρενοχλεί φοιτητές. Η συμπεριφορά του αυτή ξεκίνησε ήδη όσο βρισκόταν σε διδακτορικό επίπεδο και είχε την ευκαιρία επαφής με τους φοιτητές ως επιτηρητής στις εξετάσεις και συνεχίζεται μέχρι σήμερα εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως καθηγητής” καταγγέλλουν οι φοιτητές.

Τετοια άτομα και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στη σχολή μας. Αξίζουμε ένα περιβάλλον σπουδών που θα αισθανόμαστε όλοι και όλες ασφαλείς. Aπαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του από τη Νομική Σχολή Αθηνών και την τοποθέτηση τόσο του τμήματος όσο και του Ιδρύματος” τονίζεται στο ψήφισμα των φοιτητών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ