Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αλβανία: Συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς – Διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών – BINTEO

Η σύλληψη του Μπελέρη και ενός ακόμα συνεργάτη του έγινε με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Κατά την αλβανική εκλογική νομοθεσία αποτελεί εκλογικό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως πέντε έτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ραγδαίες εξελίξεις στην Αλβανία: Συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς – Διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών – BINTEO facebook

Σοβαρές εξελίξεις στην Αλβανία καθώς συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας από την ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος SPAK.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τα μεσάνυχτα συνελήφθη ο Φρέντη Μπελέρης, υποψήφιος δήμαρχο στη Χειμάρρας, εκπρόσωπος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον  συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα και συμμετέχει το Κόμμα Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα.

Συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας: Διάβημα στα Τίρανα από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

H όλη επιχείρηση ήταν οργανωμένη από τα Τίρανα  και ο υποψήφιος δήμαρχος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρεται ότι η σύλληψη του Μπελέρη και ενός ακόμα συνεργάτη του έγινε με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Κατά την αλβανική εκλογική νομοθεσία αποτελεί εκλογικό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως πέντε έτη.

Είναι η πρώτη ηχηρή σύλληψη υποψηφίου δημάρχου σε όλη τη χώρα για εκλογικό ποινικό αδίκημα. Κατά του Φρέντη Μπελέρη είχαν προηγηθεί κατ΄επανάληψη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα προσωπικές επιθέσεις με υβριστικό λεξιλόγιο.

Δριμύτατη ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Νντούλε, ο οποίος χαρακτήρισε  την προσαγωγή Μπελέρη καθαρά πολιτική και  ενορχηστρωμένη  από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ