Τρίτη 03 Αυγούστου 2021

Re-Nylon: Ο οίκος Prada «το ‘ριξε» στην… ανακύκλωση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Re-Nylon: Ο οίκος Prada «το ‘ριξε» στην… ανακύκλωση

O οίκος Prada θα λανσάρει μια σειρά από έξι ανακυκλώσιμες τσάντες από νάιλον στο πλαίσιο νέας πρωτοβουλίας με σύνθημα “Re-Nylon”. Η κίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στόχου να χρησιμοποιεί αποκλειστικά επαναχρησιμοποιούμενο νάιλον έως το 2021.

Η συλλογή θα περιλαμβάνει έξι κλασσικά σχέδια Prada, όπως το τσαντάκι μέσης, τσάντα ώμου και δύο σακίδια, τα οποία θα ξανασχεδιαστούν από ανακυκλωμένα υλικά, τα πλαστικά των ωκεανών, δίχτυα αλιείας και τα απορρίμματα από υφαντικές ίνες.

Ο ιταλικός οίκος μόδας ελπίζει να διατηρήσει αυτή την προσέγγιση τα επόμενα έτη, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της, το σύνολο των 700.000 μέτρων νάιλον που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο να είναι πράσινο.

“Είναι μια τεράστια μείωση στη χρήση νάιλον και με μεγάλο αντίκτυπο από άποψη βιωσιμότητας” δήλωσε στο BoF ο επικεφαλής μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ομίλου Prada, Λόρεντζο Μπερτέλι. “Θέλουμε να κάνουμε πράγματα όχι μόνο για λόγους μάρκετινγκ, αλλά σοβαρά, σε μεγάλη κλίμακα” διευκρίνισε.

Το brand Prada, ήταν το πρώτο που ενσωμάτωσε το ύφασμα τη δεκαετία του 1980, αλλάζοντας αργότερα το τοπίο του streetwear όπως είναι σήμερα γνωστό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ