Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ρεκόρ δωρεών για Μπάιντεν: Συγκέντρωσε 31,5 εκατ. δολάρια σε μία μόνο μέρα μετά το ντιμπέιτ – Περίπου 100.000 οι δωρητές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρεκόρ δωρεών για Μπάιντεν: Συγκέντρωσε 31,5 εκατ. δολάρια σε μία μόνο μέρα μετά το ντιμπέιτ – Περίπου 100.000 οι δωρητές

Σύμφωνα με το αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό Politico, ο Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 3,8 εκατ. δολάρια μέσα σε μία μόνο ώρα και συγκεκριμένα από τις 10 ως τις 11 το βράδυ της Τρίτης, όταν και ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία του με τον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας η εκστρατεία του υποψηφίου των Δημοκρατικών είχε συγκεντρώσει περίπου 10 εκατ. δολάρια από 215.000 Αμερικανούς πολίτες, εκ των οποίων οι 60.000 δώριζαν χρήματα για πρώτη φορά. Παράλληλα περίπου 100.000 Αμερικανοί προσφέρθηκαν να συμβάλουν εθελοντικά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών των ΗΠΑ, η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει 141 εκατ. δολάρια περισσότερα από αυτήν του Τραμπ.

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν μια εντυπωσιακή στροφή των δωρητών προς τον Τζο Μπάιντεν καθώς η εκστρατεία του είχε ελάχιστα χρήματα να δαπανήσει όταν έλαβε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ. Το πλεονέκτημα έγινε περισσότερο εμφανές καθώς τους τελευταίους μήνες ο Μπάιντεν ξοδεύει κατά δύο φορές περισσότερα χρήματα από τον αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Οι δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ενισχύουν απλώς οικονομικά την εκστρατεία του Μπάιντεν, αλλά προσπαθούν να συμβάλουν με κάθε τρόπο. Το ActBlue, η ψηφιακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων που χρησιμοποιείται ευρέως από τους δημοκρατικούς υποψηφίους και τις πολιτικές επιτροπές, έχει σπάσει τα δικά της μηνιαία, ημερήσια και ωριαία ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Αυτό κορυφώθηκε με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων σε μία μόλις ώρα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων, τη νύχτα που πέθανε η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπουργκ.

Εκτός από διαφημίσεις τα χρήματα που συγκεντρώνει το επιτελείο του Μπάιντεν χρησιμοποιούνται επίσης για τη διοργάνωση προεκλογικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, μια εξέλιξη που, σύμφωνα με το Politico, έχει θορυβήσει τους επιτελείς της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ