Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023

Ρέθυμνο: Άνδρας έκανε “γυαλιά καρφιά” το σπίτι της πεθεράς του

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον άνδρα στο σπίτι του. Μετά από έρευνα στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και 177 φυσίγγια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρέθυμνο: Άνδρας έκανε “γυαλιά καρφιά” το σπίτι της πεθεράς του EUROKINISSI

Ένα βίαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο και οδήγησε στη σύλληψη ενός άνδρας που κατηγορείται μεταξύ άλλων και για ενδοοικογενειακή βία. Ένας 38χρονος έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εισέβαλε σαν… ταύρος σε υαλοπωλείο στο σπίτι της πεθεράς του όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκίνησε να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του, βρίζοντας τις δύο γυναίκες που τρομοκρατήθηκαν από τη βιαιότητα του. Αφού προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στην οικία, τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία τον εντόπισε στο σπίτι του και τον συνέλαβε. Μετά από έρευνα στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και 177 φυσίγγια.

Ρέθυμνο ενδοοικογενειακή βία

EUROKINISSI

Σε βάρος του 38χρονου ο οποίος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα, σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή, εξύβριση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο ενδοοικογενειακή βία: Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα :

 • Καλέστε το 100.
 • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση, Ονοματεπώνυμο, Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»)
 • Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας)
 • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
 • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
 • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια. (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών)
 • Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected]

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

 • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
 • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
 • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών)
 • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
 • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr & www.womensos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ