Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ρίχνονται στη μάχη των συντάξεων και άλλοι δικηγόροι και λογιστές

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις. Έλαβαν πιστοποίηση από τον e-ΕΦΚΑ και θα αναλάβουν άμεσα καθήκοντα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρίχνονται στη μάχη των συντάξεων και άλλοι δικηγόροι και λογιστές FREEPIK

Πέρασαν τις εξετάσεις άλλοι 154 δικηγόροι και λογιστές και ρίχνονται στη μάχη για την διεκπεραίωση των αιτημάτων έκδοσης συντάξεων. Μετά και την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης, που διενήργησε ο e-ΕΦΚΑ.

Πλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων ανέρχεται σε 333, καθώς, κατά τον προηγούμενο κύκλο, είχαν πιστοποιηθεί 179 επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 2ου κύκλου πιστοποίησης, οι συμμετέχοντες ανήλθαν σε 471. Επιπλέον, 233 λογιστές και 446 δικηγόροι ζήτησαν εξαίρεση και θα εξεταστούν σε μελλοντικό κύκλο, ενώ 220 που είχαν αιτηθεί αρχικά τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν παρακολούθησαν καθόλου.

Προβλήματα σημειώθηκαν κατά την εξέταση των υποψηφίων και για το λόγο αυτό αναφέρθηκε πως «λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας -ΕΔΥΤΕ, που περιόρισε τον χρόνο εξέτασης κατά 15 λεπτά, η επιτροπή διενέργειας των εξετάσεων αποφάσισε ομόφωνα να προσαρμόσει τον αριθμό των ορθών απαντήσεων ανάλογα με τον χρόνο που απώλεσαν οι συμμετέχοντες και έτσι διασφαλίζεται πλήρως η ίση μεταχείριση και η δίκαιη βαθμολόγηση του συνόλου των εξεταζόμενων».

Σε πρώτη φάση, οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, του τ. ΟΓΑ και του τ. ΟΑΕΕ, που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα. Επίκειται δε η έναρξη του 3ου κύκλου πιστοποίησης, καθώς και η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές.

Δικηγόροι λογιστές: Οι νέες ευκαιρίες

Σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση δικηγόροι και λογιστές θα έχουν δυνατότητα σε νέες ευκαιρίες για συμμετοχή σε εξετάσεις προκειμένου να λάβουν πιστοποίηση. Δικηγόροι λογιστές

Ειδικότερα, ορίζεται πως θα μπορούν να ζητήσουν να εξεταστούν, αντί για τις εξετάσεις του κύκλου πιστοποίησης του e-ΕΦΚΑ στον οποίον ζήτησαν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις άλλου κύκλου πιστοποίησης, μετά από αίτημά τους που υποβάλλεται το αργότερο 24 ώρες πριν από την καθορισθείσα έναρξη των εξετάσεων. Το δικαίωμα αυτό παρέχεται δύο φορές.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε πιστοποιούμενο επαγγελματία που αποτυγχάνει σε εξετάσεις να συμμετάσχει σε εξετάσεις επόμενου κύκλου πιστοποίησης. Το δικαίωμα συμμετοχής σε εξετάσεις παρέχεται έως 3 φορές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ