Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023

Ρίχνουν τα… κάγκελα κυβέρνηση και σωφρονιστικοί υπάλληλοι – Τι συμφώνησαν στο νέο “ραντεβού” με τον Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Τα αιτήματα μισθολογικής και συνταξιοδοτικής εξέλιξης, αλλά και θέματα ασφάλειας των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των τακτικών πλέον συναντήσεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρίχνουν τα… κάγκελα κυβέρνηση και σωφρονιστικοί υπάλληλοι – Τι συμφώνησαν στο νέο “ραντεβού” με τον Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής ΠΟΥΕΦ

Από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στα… κάγκελα, δείχνει να υπάρχει μία γραμμή επικοινωνίας με τις αρμόδιες αρχές. Αυτό δείχνουν οι καθιερωμένες συναντήσεις που συμφωνήθηκαν να γίνονται ανά τακτά διαστήματα μεταξύ της Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών Σωφρονιστικών Καταστημάτων (ΠΟΥΕΦ) και της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, με την ΠΟΥΕΦ, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού για θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, όπως επίσης και αιτημάτων της Ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της τακτικής συνεργασίας τους, εξετάστηκε η εισαγωγική εκπαίδευση των νεοδιορισμένων υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, η εν γένει μισθολογική και συνταξιοδοτική εξέλιξη του προσωπικού, η πρόσβαση των υπαλλήλων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, καθώς και υπηρεσιακά ζητήματα που αφορούν κυρίως την ασφάλεια του συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κορυδαλλού.

δυνατότητα κρατουμένων

EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

ΠΟΥΕΦ: “Έγινε μια ειλικρινής συζήτηση για θέματα οικονομικά, συνταξιοδοτικά και άλλα”

«Η Ομοσπονδία μας ευχαριστεί θερμά και προσβλέπει στην συνέχεια της συνεργασίας και στήριξης του Γενικού Γραμματέα και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου γενικότερα, ώστε να μπορέσουμε από κοινού με αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΥΕΦ.

Η καθιέρωση των συναντήσεων έγινε λίγο πριν τα μέσα Δεκεμβρίου 2022 όταν η ΠΟΥΕΦ συναντήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, επιχειρώντας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την εξαίρεση από την καταβολή ειδικού επιδόματος 600 ευρώ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στη συνάντηση βρέθηκαν με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, όπου άνοιξε ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές και διευκρινίστηκε κατ’ αρχήν η επέκταση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και στους υπαλλήλους των σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Πέραν των ανωτέρω έγινε μια ειλικρινής συζήτηση για θέματα οικονομικά, συνταξιοδοτικά και άλλα, που αφορούν τους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας αλλά και γενικότερα των υπαλλήλων των σωφρονιστικών καταστημάτων, για τα οποία ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξεταστούν ως προς τη δυνατότητα υλοποίησής τους και τον τρόπο επίλυσής τους σε συνεργασία με τον κ. Υφυπουργό και τον κ. Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής» ανέφερε η ΠΟΥΕΦ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ