Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ριφιφί στο Ψυχικό: Το «πλούσιο» ποινικό παρελθόν του 58χρονου κατηγορούμενου – Πρόσωπο «κλειδί» ο Μπαγκλαντεσιανός συνεργάτης;

Οι απάτες του 58χρονου κατηγορουμένου που προφυλακίστηκε για τη διάρρηξη των 4 θυρίδων τράπεζας στο Ψυχικό, όπως περιγράφονται στη δικογραφία, έχουν αφετηρία τουλάχιστον 26 χρόνια πίσω, όταν «ειδικευόταν» στις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ριφιφί στο Ψυχικό: Το «πλούσιο» ποινικό παρελθόν του 58χρονου κατηγορούμενου – Πρόσωπο «κλειδί» ο Μπαγκλαντεσιανός συνεργάτης;

Πλαστά συμβόλαια πώλησης αυτοκινήτων, «μαϊμού» συναλλαγματικές, αγοραστές-φαντάσματα, νοθευμένα πιστοποιητικά τελωνισμού, κλοπή αποδεικτικών εγγράφων.

Οι απάτες του 58χρονου κατηγορουμένου που προφυλακίστηκε για τη διάρρηξη των 4 θυρίδων τράπεζας στο Ψυχικό, όπως περιγράφονται στη δικογραφία, έχουν αφετηρία τουλάχιστον 26 χρόνια πίσω, όταν «ειδικευόταν» στις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων.

Το… αμαρτωλό παρελθόν του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τις έρευνες των Αρχών στο πρόσωπό του, καθώς ήταν ο μόνος με «βεβαρημένο» ποινικό παρελθόν από όλους τους κατόχους θυρίδων, στο τραπεζικό υποκατάστημα του Ψυχικού.

Μια σειρά αγορών αυτοκινήτων από… ανύπαρκτα πρόσωπα μεταξύ 1995 και 1996 είχε αποφέρει στον 58χρονο κέρδη που ξεπέρασαν τις 52.129 ευρώ (17.763.000 δρχ.). Ο κατηγορούμενος για τη διάρρηξη των θυρίδων διατηρούσε τότε κατάστημα στην Καισαριανή και συνεργαζόταν με μεγάλη εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων.

Λειτουργώντας ως ενδιάμεσος έπαιρνε τοις μετρητοίς χρήματα για πώληση αυτοκινήτων, έδινε όμως στην εταιρία εμπορίας ένα μόνο μέρος του ποσού, σε συνδυασμό με συμβόλαια και συναλλαγματικές με αλλοιωμένα ονόματα. Φρόντιζε, μάλιστα, να αλλάζει μόνο μερικά γράμματα από τα επώνυμα των αγοραστών για να μπορεί στη συνέχεια, «διορθώνοντάς» τα, να τα καταθέτει στο υπουργείο Μεταφορών και σε άλλες υπηρεσίες με γνήσια στοιχεία. Τον Ιανουάριο του 1996, ο 37χρονος τότε άνδρας δεν δίστασε να «τρυπώσει» στα γραφεία της εταιρίας εμπορίας αυτοκινήτων και να αφαιρέσει από τα συρτάρια προϊσταμένου πλαστές συναλλαγματικές, συμφωνητικά και επιταγές, που αποτελούσαν αποδεικτικά στοιχεία από τις κομπίνες του.

Για αυτήν την απάτη το 1999, ο 58χρονος είχε τεθεί υπό περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τους οποίους έπρεπε να δίνει το «παρών» στο Α.Τ. της περιοχής του μία φορά τον μήνα, ενώ του είχε απαγορευτεί και η έξοδος από τη χώρα.

Με την πάροδο του χρόνου, οι κομπίνες συνεχίστηκαν, άλλαξαν… μεταφορικό μέσο και μετακινήθηκαν από τη στεριά στη θάλασσα. Τον Νοέμβριο του 2009, ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος ήταν πρωταγωνιστής σε υπόθεση υπεξαίρεσης σκάφους. Το πλοίο μήκους 17,40 μέτρων και πλάτους 4,80 μέτρων, κατασκευής 2005, είχε προσυμφωνήσει να αγοράσει ο 58χρονος έναντι του ποσού των 660.796 ευρώ.

Τις πρωινές ώρες της 5-11-2009, το μετέφερε από τη μαρίνα Αγίου Κοσμά όπου ήταν ελλιμενισμένο σε καρνάγιο στον Ωρωπό Αττικής και λίγες ώρες αργότερα τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη του και δήλωσε την απώλειά του. Το σκάφος το οποίο παρακρατούσε ο 58χρονος εντοπίστηκε, τελικά, από το Λιμενικό σε χώρο φύλαξης στο Χαλκούτσι έπειτα από μήνυση για κλοπή στην οποία προχώρησε ο ιδιοκτήτης.

Πρόσωπο «κλειδί»;

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση πιθανών συνεργών που βοήθησαν τον 58χρονο ή συμμετείχαν στη διάρρηξη. Σε αυτό το κομμάτι των ερευνών, σύμφωνα με το protothema.gr, βασικό ρόλο παίζει ο 52χρονος Μπαγκλντεσιανός που ο επιχειρηματίας είχε διορίσει πρόεδρο του ινστιτούτου ομορφιάς της συζύγου του.

Ένα μυστηριώδες πρόσωπο τον οποίο κανένας – ούτε καν η σύζυγός του- δεν είχε δει, ούτε ποτέ ειχε συνομιλήσει τηλεφωνικά μαζί του, πλην του 58χρονου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοι να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι ένα πρόσωπο – φάντασμα το οποίο ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας έμπλεξε για να του φορτώνει τις παράνομες δουλειές του.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, protothema.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ