Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Δικαίωση για δύο πολίτες – Το δικαστήριο απαγόρευσε προσωρινά την πληρωμή και τη διακοπή ρεύματος

Απαγόρευση διακοπής του ρεύματος με δύο νέες προσωρινές διαταγές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρήτρα αναπροσαρμογής: Δικαίωση για δύο πολίτες – Το δικαστήριο απαγόρευσε προσωρινά την πληρωμή και τη διακοπή ρεύματος eurokinissi

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών εξέδωσε προσωρινή διαταγή για απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι αιτήσεις ήταν κατά της ΔΕΗ και ενός ακόμα παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με το thebest.gr, οι εντολείς του δικηγόρου Βασίλη Μάρκου, είχαν ως αίτημα  την χορήγηση προσωρινής διαταγής περί μη διακοπής του ρεύματος για όσο διάστημα δεν αποπληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι εντολείς του κ. Μάρκου, εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, λειτουργώντας ως ύστατο καταφύγιο αποφάσισε την αποχή των εταιριών από κάθε ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε βάρος των εντολέων μου, υπό τον όρο, ότι οι εντολείς μου θα καταβάλλουν τις λοιπές χρεώσεις των τρεχόντων και μελλόντων λογαριασμών, πλην των ποσών που αντιστοιχούν στην ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι αποφάσεις αυτές είναι προσωρινές, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Μέχρι τότε οι εντολείς του Βασίλη Μάρκου, προστατεύονται όσο δεν πληρώνουν την ρήτρα. Η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής μένει να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη και την προσφυγή των πολιτών σε αυτήν.

EUROKINISSI

Μαζικά στη Δικαιοσύνη η εστίαση της Πάτρας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας με στόχο την αποτροπή μελλοντικών διακοπών ηλεκτροδότησης ξεκινά νομικές ενέργειες ενάντια στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Γιατράς, η πρωτοβουλία του ΣΚΕΑΝΑ ακολουθείται συντονισμένα, από δεκάδες σωματεία φορείς και δευτεροβάθμιες ή τριτοβάθμιες ομοσπονδίες, αποδεικνύοντας ότι ο σύλλογος βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων με ρεαλιστικές προτάσεις και δυναμικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ καλεί κάθε μέλος που θέλει να συμμετάσχει στις νομικές ενέργειες που θα συντονιστούν από τον σύλλογο, σχετικά με την αποτροπή διακοπής ηλεκτροδότησης εξ αιτίας της καταχρηστικής ρήτρας αναπροσαρμογής, θα πρέπει να προσκομίσει σε κλειστό φάκελο τα εξής στοιχεία:

  • Συμβόλαιο με τον πάροχο ενέργειας
  • Λογαριασμούς του πρώτου τετραμήνου του 2021 (1/1/2021-30/4/2021)
  • Λογαριασμούς του πρώτου τετραμήνου του 2022(1/1/2022-30/4/2022).
  • Υπεύθυνη δήλωση (χωρίς γνήσιο υπογραφής), που θα αναφέρει «θέτω στην διάθεση του ΣΚΕΑΝΑ και των νομικών εκπροσώπων του, τα προσωπικά στοιχεία καθώς και τους λογαριασμούς ενέργειας της επιχείρησης μου, κατά το νόμο (Γενικός Κανονισμός ΕΕ 2016/679).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ