Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Ρόδος: 40χρoνος καταγγέλλει την πρώην σύντροφό του ότι τον παγίδευσε σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα -προσφορά υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: 40χρoνος καταγγέλλει την πρώην σύντροφό του ότι τον παγίδευσε σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας unsplash

Ο 40χρονος Ροδίτης, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στις 2 Μαΐου για παιδική πορνογραφία προχώρησε σε υποβολή εγκλήσεως εις βάρος της πρώην συντρόφου του για παράνομη επεξεργασία και μετάδοση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων αλλά και για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα -προσφορά υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr το βράδυ της 2ας Μαΐου 2022 καταγγέλθηκε από παιδίατρο του Αρχαγγέλου ότι την προηγούμενη ημέρα και ώρα 19:50 δέχτηκε στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα μέσω της εφαρμογής Viber από ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκει στον 40χρονο που απεικόνιζε δύο φωτογραφίες δύο ανήλικων κοριτσιών στο οποίο αναγραφόταν από κάτω: «θα έχω γυμνές φώτο των κοριτσιών για τιμή θα στείλω μετά».

Ρόδος παιδική πορνογραφία

freepik

Ακολούθησε κι άλλο μήνυμα με την ένδειξη «λάθος». Ο 40χρονος, απευθύνθηκε σε δικηγόρους και τους ανέθεσε την υποβολή μηνύσεως, εις βάρος της πρώην συντρόφου του, υποστηρίζοντας ότι ήταν εκείνη που πήρε το τηλέφωνό του και έστειλε δύο και όχι ένα μηνύματα σε ιατρό για να προκαλέσει την δίωξή του για παιδική πορνογραφία.

Η σύντροφός του δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της υπέβαλε ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Στην έγκλησή του τονίζει ότι με την εγκαλούμενη έχει αποκτήσει μία κόρη ηλικίας δύο ετών σήμερα, πλην όμως δεν έχουν συνάψει πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο. Λίγους μήνες μετά την γέννηση της κόρης τους, άρχισαν να ψυχραίνονται οι μεταξύ τους σχέσεις και να απομακρύνονται σωματικά και ψυχικά.

Όταν άρχισαν να συζητούν το ενδεχόμενο του μεταξύ τους χωρισμού, τότε, όπως ισχυρίζεται, άρχισε να αποκτά επιθετική συμπεριφορά και να του λέει πως «δεν πρόκειται να πάρει ποτέ το παιδί από αυτήν, ούτε να έχει κάποια σχέση με αυτό».

Ρόδος παιδική πορνογραφία

FREEPIK

Οπως εκθέτει, το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, και περί ώρα 19:50, βρισκόταν στην οικία τους και έπαιζε μαζί με την κόρη τους στο σαλόνι. Την στιγμή εκείνη είχε αφήσει το κινητό του τηλέφωνο σε άλλο χώρο της οικίας και δεν είχε πρόσβαση σε αυτό. Μερικές ώρες αργότερα, όταν απέκτησε πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο, διαπίστωσε ότι είχε πολλές αναπάντητες κλήσεις από τον παιδίατρο στην εφαρμογή viber. Όταν άνοιξε το παράθυρο συνομιλίας στην εφαρμογή viber με τον παιδίατρο, είδε μόνο τις αναπάντητες κλήσεις που είχε δεχτεί από εκείνον. Αμέσως, όπως ισχυρίζεται, ρώτησε την εγκαλούμενη τι μπορεί να θέλει ο παιδίατρος και του απάντησε πως δεν ήξερε.

Θεώρησε πως σχετιζόταν με το γεγονός ότι είχαν προσφάτως αλλάξει παιδίατρο και πιθανόν να ήθελε να μιλήσουν περί του θέματος. Τότε ζήτησε από την εγκαλούμενη να καλέσει άμεσα τον ανωτέρω παιδίατρο προκειμένου να δούνε τι ήθελε και εν συνεχεία πήγε να ξεκουραστεί, διότι ήταν εξαντλημένος από την εργασία της ημέρας.

Πορνογραφία ανηλίκων Ρόδος

Freepik

Παιδική πορνογραφία: Τι δήλωσε ο 40χρονος

Την Κυριακή 1 Μαΐου 2022, δεν εργαζόταν και βρισκόταν όλη την ημέρα στην οικία του, καθώς ήθελε να αφιερώσει την ημέρα στην κόρη του.

Ομοίως, κατά τις ώρες που περνούσε με την κόρη του, το κινητό του τηλέφωνο ευρισκόταν σε διαφορετικό χώρο της οικίας και δεν είχε πρόσβαση σε αυτό. Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, όταν απέκτησε πρόσβαση στο κινητό του είδε πως υπήρχαν πάλι αναπάντητες κλήσεις από τον παιδίατρο.

Τότε απαίτησε από την εγκαλούμενη να τον καλέσει προκειμένου να διαπιστώσουν τι ήθελε. Η εγκαλούμενη πήγε στο δίπλα δωμάτιο, κάλεσε τον παιδίατρο και εν συνεχεία ήρθε έξαλλη στον χώρο που βρισκόταν και του φώναζε πως έστειλε στον παιδίατρο φωτογραφίες από τα κορίτσια. Αφού έγινε ένας τσακωμός, καθώς δεν καταλάβαινε τι είχε γίνει, έφυγε αμέσως από την οικία του με προορισμό την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε συμβεί.

Freepik

Παιδική πορνογραφία: Υποστηρίζει ότι η πρώην σύντροφος του έστειλε τις φωτογραφίες

Μόλις έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου του εξήγησαν πως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 30-04-2022 είχαν σταλεί από τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στην εφαρμογή viber του παιδίατρου μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μαζί με την κόρη του και μία στην οποία απεικονίζεται με την ανιψιά του, καθώς και το μήνυμα «αν θες γυμνές φωτογραφίες θα σου πω τιμή». Εν συνεχεία απεστάλη το μήνυμα «συγγνώμη λάθος».

Την Κυριακή 01-05-2022 εστάλη εκ νέου από τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου το ίδιο μήνυμα «αν θες γυμνές φωτογραφίες θα σου πω τιμή», στον παιδίατρο.

Πλην όμως, όταν κοίταξε τόσο το Σάββατο 30-04-2022, όσο και την Κυριακή 01-05-2022 την εφαρμογή viber και συγκεκριμένα, το παράθυρο συνομιλίας με τον ανωτέρω παιδίατρο, δεν είχε βρει καμία φωτογραφία και κανένα μήνυμα προς αυτόν, παρά μόνο τις αναπάντητες κλήσεις που είχε δεχτεί.

Οπως εκθέτει, τότε κατάλαβε πως τα ανωτέρω μηνύματα και οι ανωτέρω φωτογραφίες είχαν σταλεί από την εγκαλούμενη προς τον ανωτέρω παιδίατρο, καθώς ήταν το μοναδικό άτομο που είχε πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ το κίνητρό της ήταν να τον εμπλέξει αδίκως σε μία ποινική υπόθεση, προκειμένου να μην μπορεί να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα που πηγάζουν από την ιδιότητά του ως πατέρας της κόρης τους.

Άλλωστε, όπως ισχυρίζεται, αυτό αποδείχθηκε και από την μετέπειτα συμπεριφορά της, καθώς από την επόμενη ημέρα εξαφανίστηκε μαζί με την κόρη του, και τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της, αγνοεί την τωρινή τους διαμονή και δεν γνωρίζει αν είναι καλά στην υγεία του το τέκνο του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ