Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Ρόδος: Ακυρώθηκε η διαδικασία για ανυποστήρικτη έφεση 70χρονου που κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Ακυρώθηκε η διαδικασία για ανυποστήρικτη έφεση 70χρονου που κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα

Ακυρώθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η διαδικασία με την οποία είχε απορριφθεί ως ανυποστήρικτη η έφεση που είχε ασκήσει 70χρονος Έλληνας γεννημένος στην Αίγυπτο, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τριών ενηλίκων και ενός ανηλίκου, αλλοδαπών Ιρακινής καταγωγής.

Μάλιστα στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 51χρονος από την Πολωνία, ο οποίος μαζί με τον 70χρονο από την Αίγυπτο, τον Απρίλιο του 2019 αν και δεν εμφανίστηκαν στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για να δικαστούν, εντούτοις η διαδικασία έγινε κανονικά ωσεί παρόντες και κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο για την κατηγορία της διευκόλυνσης. Το δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στον καθένα, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 70χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε και εξετάστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και την απέρριψε ως ανυποστήρικτη αφού ούτε σε αυτό το δικαστήριο εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος.

Ωστόσο με αίτημά του προς το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου χθες, ζήτησε να ακυρωθεί η διαδικασία με την οποία απορρίφθηκε η έφεσή του και να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή του ξανά. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και το δικαστήριο προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 11 Οκτωβρίου 2021.

Σημειώνεται πως το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ με τριετή αναστολή στον καθέναν από τους τρεις ενήλικες Ιρακινούς, για τις κατηγορίες της χρήστης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και της απόπειρας παράνομης εξόδου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 4 Οκτωβρίου 2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Κω, καθώς εκεί εντοπίστηκαν οι τέσσερις αλλοδαποί να επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις Ιρακινοί ηλικίας 54, 35 και 29 ετών αντίστοιχα, μετέβησαν στο αεροδρόμιο της Κω προκειμένου από εκεί να ταξιδέψουν με κάποια πτήση στο εξωτερικό. Για αυτό τους το ταξίδι, οι αλλοδαποί φέρονταν να πήραν από τον 70χρονο Έλληνα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Πολωνικών Αρχών, τα οποία του τα είχε προμηθεύσει ο 51χρονος Πολωνός\

Πηγή : rodiaki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ