Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Ρόδος: Αναβιώνει η υπόθεση πλαστογραφίας του εστιάτορα με την Ferrari

Σε βάρος του κατηγορουμένου, υποβλήθηκαν πέντε εγκλήσεις από διαφορετικά θύματα, οι οποίες και συσχετίστηκαν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Αναβιώνει η υπόθεση πλαστογραφίας του εστιάτορα με την Ferrari unsplash

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα εκδικαστεί στις 13 Οκτωβρίου έπειτα από αναβολές, υπόθεση με κατηγορούμενο Ροδίτη εστιάτορα που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος άνω των 30.000 ευρώ.

Στον κατηγορούμενο έχει επιβληθεί στον πρώτο βαθμό ποινή κάθειρξης 8 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Πέντε εγκλήσεις για πλαστογραφία

Όπως μεταδίδει η dimokratiki.gr, σε βάρος του κατηγορουμένου, υποβλήθηκαν πέντε εγκλήσεις από διαφορετικά θύματα, οι οποίες και συσχετίστηκαν.

Ειδικότερα, την 16η Φεβρουαρίου 2009 ομόρρυθμη κατασκευαστική εταιρεία δια των νομίμων εκπροσώπων της υπέβαλε έγκληση για τη διάπραξη σε βάρος της των αδικημάτων της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της απάτης από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 51.500 €.

Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου

freepik

Την ίδια ημέρα ένας ιδιώτης υπέβαλε έγκληση σε βάρος του και του δευτέρου κατηγορουμένου, για την, από κοινού τέλεση των αδικημάτων της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της απάτης από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 15.000 €.

Την 23η Ιουνίου 2009 γνωστό μανεκέν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του πρώτου κατηγορουμένου, για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 12.800 €.

Την 17η Ιουλίου 2009 ιδιοκτήτης εταιρείας κλιματιστικών υπέβαλε έγκληση σε βάρος του πρώτου κατηγορουμένου και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη κατ’ εξακολούθηση, από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη συνολικά στο ποσό των 29.800 €.

Από την έρευνα που έγινε στην τελευταία υπόθεση εκτός από την αυτουργία του εγκαλουμένου προέκυψε και άμεση συνέργεια του μανεκέν στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης με επελθούσα ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 14.800 €, καθώς επίσης η συναυτουργία του ενός τρίτου και η ηθική αυτουργία ενός τέταρτου στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης με επελθούσα ζημία του θύματος ανερχόμενη στο ποσό των 15.000 €.

Τη 20ή Νοεμβρίου 2009 ιδιοκτήτης εταιρείας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υπέβαλε έγκληση σε βάρος του πρώτου κατηγορουμένου, για απάτη από την οποία υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 105.000 € και για καταδολίευση δανειστών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος εξέδωσε από την 1-1-2008 έως και την 10-6-2008, επιταγή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου ποσού 12.800 € με ημερομηνία πληρωμής την 31-12-2008 σε διαταγή του μανεκέν. Στη συνέχεια έθεσε στη θέση του πρώτου οπισθογράφου τη σφραγίδα εταιρείας του μοντέλου, εν αγνοία του, και έθεσε κάτω από την σφραγίδα υπογραφή κατ΄απομίμηση της υπογραφής του, έτσι ώστε να φαίνεται ότι το μανεκέν την οπισθογράφησε προς τον επόμενο κομιστή και οπισθογράφο στον οποίο όφειλε χρήματα.

Επιτάχυνση διοικητικής δίκης

Freepik

Στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2008 έως 1 Δεκεμβρίου 2008 εξέδωσε επιταγή, ύψους 51.500 ευρώ σε διαταγή της ομόρρυθμης κατασκευαστικής εταιρείας και έθεσε στη θέση του πρώτου οπισθογράφου τη σφραγίδα της εν αγνοία του εκπροσώπου της και πλαστή υπογραφή του. Εν συνεχεία την παρέδωσε σε μια άλλη ομόρρυθμη εταιρεία. Στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2008 έως 30 Μαΐου 2008, από κοινού με τον δεύτερο κατηγορούμενο φέρεται να συμπλήρωσε επιταγή ενός άλλου θύματος ύψους 15.000 ευρώ. Σκοπός του ήταν να πείσει την τράπεζα ότι η επιταγή είχε εκδοθεί από το θύμα σε διαταγή του δεύτερου κατηγορούμενου λόγω οφειλής του σ’ αυτόν.

Στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2008 έως την 24η Νοεμβρίου 2008, ενώ το μανεκέν είχε εκδώσει επιταγή, ο πρώτος κατηγορούμενος την συμπλήρωσε για ποσό 14.800 ευρώ θέτοντας το όνομα του ιδιοκτήτη της εταιρείας κλιματιστικών για να πείσει πάλι ότι σκοπός της επιταγής ήταν η εξόφληση μεταξύ τους οφειλής. Το ίδιο φέρεται να έκανε από κοινού με έναν κάτοικο της Καλύμνου γι’ ακόμη μια επιταγή ύψους 15.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, τέλος, στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2009 έως την 6η Μαΐου 2009 φέρεται να έκανε χρήση πλαστής υπεύθυνης δήλωσης για να περιέλθει στην ιδιοκτησία του μια πολυτελής κόκκινη Ferrari την οποία είχε αγοράσει με επιταγές με παρακράτηση κυριότητας.

Έκανε δε χρήση πλαστού εγγράφου για να μεταβιβάσει στην κυριότητά του το αυτοκίνητο. Το συνολικό όφελος που κατηγορείται ότι απεκόμισε ανήλθε σε 214.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ