Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ρόδος: Αντιμέτωποι με τα ισόβια οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 46χρονου εργολάβου

Στην ποινή που τους επιβλήθηκε αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου με την Εισαγγελέα της έδρας να ασκεί έφεση θεωρώντας ότι υπάρχουν στοιχεία που έχουν αποδειχτεί στο δικαστήριο και αποκλείουν την έννοια του «συννόμου» βίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Αντιμέτωποι με τα ισόβια οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 46χρονου εργολάβου eurokinissi

Αντιμέτωποι και πάλι με τα ισόβια πατέρας και γιος για την δολοφονία του εργολάβου στη Ρόδο. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω είχε κρίνει ενόχους τον 55χρονο και τον 22χρονο γιο του κατά πλειοψηφία (5-2, μειοψήφισαν δύο ένορκοι που έκριναν ότι ο γιός ήταν αθώος) για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία του 46χρονου εργολάβου στην Ρόδο τον Αύγουστο του 2022.

Τους είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 15 ετών ενώ τους αναγνωρίστηκε επίσης το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά της ανηλικότητας, καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, που είχαν προτείνει οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος έκαναν αίτηση προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου και η Εισαγγελέας της έδρας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω και φέρνει τους δύο κατηγορούμενους και πάλι αντιμέτωπους με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την dimokratiki.gr, στην ποινή που τους επιβλήθηκε αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου με την Εισαγγελέα της έδρας να βασίζει την έφεση της στο ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εκδώσει πλαστές επιταγές και χρωστούσαν στο θύμα, γεγονότα που απέκλειαν την έννοια του «συννόμου» βίου.

Η τελική ποινή τους θα κριθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Δολοφονία εργολάβου στη ρόδο

dimokratiki.gr

Δολοφονία του εργολάβου στη Ρόδο: Οι απολογίες

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr , oι δύο άνδρες αρνούνται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, όπως αυτή τους αποδίδεται στην δικογραφία.

Και οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος του 46χρονου οφείλεται σε ατύχημα, και ότι προκλήθηκε από πτώση κατά την διάρκεια συμπλοκής. Ο 22χρονος αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό κι ότι τρομαγμένος βοήθησε τον πατέρα του να μεταφέρει το το άψυχο σώμα του 46χρονου σε ερημική τοποθεσία στην Ψίνθο. Πιο συγκεκριμένα, ο 55χρονος υποστήριξε ότι είχε καλές σχέσεις με το θύμα, δεν είχαν οικονομικές διαφορές κι ότι του είχε μεταβιβάσει κι ένα ακίνητο. Για την επίμαχη μέρα (28 Αυγούστου 2022), δήλωσε πως ο 46χρονος του επιτέθηκε πρώτος, πιάνοντας τον από τον λαιμό. Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκε ο γιος του φοβήθηκε, τον έσπρωξε και έτσι άφησε τον 55χρονο.

Δήλωσε στο δικαστήριο ότι, χωρίς την συμμετοχή του 22χρονου, έριξε γροθιά στον 46χρονο στο κεφάλι, κι έπειτα του πέρασε ένα σκοινί από τον λαιμό όχι με σκοπό να τον πνίξει αλλά για να τον εξασθενίσει. Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του κι έπεσε στο έδαφος με δύναμη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ