Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ρόδος: Απορρίφθηκε η αγωγή σε βάρος αστυνομικών από άνδρα που εμπλέκεται σε επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας

Πρωτόδικα, στην απολογία του, είχε ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι δεν τους χτύπησε αλλά τους εξύβρισε διότι βρισκόταν σε ένταση, ενώ υποστήριξε ότι οι σχέσεις του με την σύζυγό του έχουν κλονιστεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Απορρίφθηκε η αγωγή σε βάρος αστυνομικών από άνδρα που εμπλέκεται σε επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας Pixabay

Απορρίφθηκε αγωγή σε βάρος αστυνομικών από άνδρα, ο οποίος τους ζητούσε να του καταβάλλουν ο καθένας, αλληλέγγυα και ολόκληρο το ποσό των 50.000 ευρώ κάνοντας λόγο για ηθική βλάβη.

Απορρίφθηκε αγωγή σε βάρος αστυνομικών: Το χρονικό

Όπως υποστηρίζει, στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο άνδρας πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του για να δει τα 4 ανήλικα παιδιά του, καθώς, είχε υπόνοιες ότι η πρώην σύζυγος δεν ασκούσε σωστά την επιμέλεια τους και δεν του επέτρεπε να πηγαίνει συχνά στο σπίτι ώστε να επιβλέπει και να διαμορφώνει άποψη για την ανατροφή των παιδιών τους.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι μετά από καυγά που είχαν, της ύψωσε τη φωνή του και την έβρισε, μπροστά στους 2 μεγάλους γιους του. Εκείνη φοβήθηκε και κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, οι δύο εναγόμενοι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, ενώ εκείνος βρισκόταν στον προθάλαμο (χωλ) μετά την κεντρική είσοδο και η πρώην σύζυγός του σε απόσταση 5 μέτρων στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Καταγγέλει ότι τους εξήγησε ότι επρόκειτο για μία οικογενειακή υπόθεση και τους παρακάλεσε να αποχωρήσουν, ενώ εκείνοι επέμεναν και ζήτησαν την εντολή της πρώην συζύγου του για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα. Ακολούθως, όπως υποστηρίζει, προσπάθησαν να τον συλλάβουν με την βία. Αντέδρασε και όπως ισχυρίζεται τον κτύπησαν βίαια και δυνατά, ο ένας στο κεφάλι και ο άλλος στα πόδια με γκλοπς. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του ήταν μπροστά στο επεισόδιο.

Απορρίφθηκε αγωγή σε βάρος αστυνομικών

Freepik

Υποστηρίζει ότι δεν τον άφησαν να υποβάλει μήνυση εις βάρος τους, ενώ στην πορεία ο ένας αστυνομικός άσκησε αγωγή εις βάρος του παρότι εκείνος δεν είχε ασκήσει τα δικαιώματά του. Ισχυρίζεται ότι υπέστη βλάβες παρουσία των παιδιών του που υπέστησαν ψυχικό κλονισμό και ότι οι αστυνομικοί βρισκόταν κατά την πρόκλησή τους σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ο άνδρας έχει κριθεί ένοχος και του έχει επιβληθεί φυλάκιση 21 μηνών, με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματικής βλάβη ενώπιον ανήλικων μελών της οικογένειας, ενδοοικογενειακή απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον αστυνομικού και αντίσταση κατά της αρχής.

Σύμφωνα με την δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του από το ΑΤ Ρόδου τα ως άνω αδικήματα διεπράχθησαν την 01.45 ώρα στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στη Ρόδο. Στον ανωτέρω τόπο και χρόνο ο κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε με τα χέρια του, να εξύβρισε και να απείλησε την 42χρονη σύζυγό του.

Πρωτόδικα, στην απολογία του, είχε ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι δεν τους χτύπησε αλλά τους εξύβρισε διότι βρισκόταν σε ένταση, ενώ υποστήριξε ότι οι σχέσεις του με την σύζυγό του έχουν κλονιστεί διότι ενώ την συνδράμει οικονομικά και επαγγελματικά δεν επιδεικνύει την προσήκουσα επιμέλεια στην ανατροφή των παιδιών του.

Το Διοικητικό Δικαστήριο έλαβε υπόψη, αρχικά, ότι καθ’ ο μέρος η αξίωση του ενάγοντος ερείδεται σε παράνομες, κατά τους ισχυρισμούς του, πράξεις που έλαβαν χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, η ένδικη αξίωση γεννήθηκε και κατέστη δικαστικώς επιδιώξιμη κατά το έτος 2016, οπότε και επήλθε η προβαλλόμενη βλάβη του ενάγοντος.

Ως εκ τούτου, η πενταετής παραγραφή, εκκίνησε από το τέλος του έτους 2016. Ο ενάγων κατέθεσε την κρινόμενη αγωγή στις 29 Νοεμβρίου 2021 και την επέδωσε στο εναγόμενο Ελληνικό Δημόσιο με δική του επιμέλεια στις 27 Ιανουαρίου 2023, δηλαδή μετά τη συμπλήρωση της προθεσμίας παραγραφής, συνυπολογιζόμενου και του διαστήματος αναστολής αυτής διαρκείας 273 ημερών. Ως εκ τούτων, η αγωγική αξίωση του ενάγοντος, ανεξαρτήτως της βασιμότητάς της, είχε υποπέσει στην πενταετή παραγραφή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ