Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar που μπάζωσε τον βυθό για να καρφώσει ομπρέλες μέσα στη θάλασσα – Επιμένει στη νομιμότητα των παραλιών ο Χατζηδάκης

Οι παράνομες πλατφόρμες προκάλεσαν την οργή των ντόπιων και των τουριστών κάνοντας την εφαρμογή myCoast να πάρει "φωτιά" από τις αμέτρητες καταγγελίες που έγιναν εις βάρος της επιχείρησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar που μπάζωσε τον βυθό για να καρφώσει ομπρέλες μέσα στη θάλασσα – Επιμένει στη νομιμότητα των παραλιών ο Χατζηδάκης OPEN

Νέες εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση του beach bar της Ρόδου όπου πέρυσι τοποθέτησε ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα, με αποτέλεσμα οι σερβιτόροι να “κολυμπούν” για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες ξαπλώστρες που τοποθετήθηκαν πάνω σε ειδικές πλατφόρμες είναι αυθαίρετη κατασκευή και μετά από το βίντεο που δημοσιεύτηκε και γνωστοποίησε την παρανομία, οι Αρχές ζήτησαν να ξηλωθεί.

Ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησε η τεράστια φωτιά στη Ρόδο με αποτέλεσμα και φέτος να ξανά βρεθούν στη θέση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκατάσταση των 19 μεταλλικών κατασκευών μέσα στο βυθό, προκάλεσε την οργή των ντόπιων και των τουριστών κάνοντας την εφαρμογή myCoast να πάρει “φωτιά” από τις αμέτρητες καταγγελίες που έγιναν εις βάρος της επιχείρησης.

Ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα σε beach bar της Ρόδου – Οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη

Η τήρηση της νομιμότητας στις παραλίες έχει αποδειχθεί βασικό ζητούμενου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θέλει να συνδέσει τη θητεία του με την επιστροφή της κανονικότητας στις παραλίες.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες Αρχές να μην δείξει ανοχή στις αυθαιρεσίες των επιχειρήσεων τονίζοντας πως “θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”.

Σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και στις παραλίες, το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντί τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή MyCoast, που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

Αξίζει να αναφερθεί πως οι έλεγχοι για την προστασία και την νομιμότητα στις παραλίες διεξάγεται με τρεις τρόπους:

  1. Δορυφορικές εικόνες: Η χρήση δορυφορικών εικόνων επιτρέπει την παρακολούθηση μεγάλων εκτάσεων και την ανίχνευση πιθανών παραβάσεων με μεγάλη ακρίβεια. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για επιπλέον ελέγχους και αξιολογήσεις.
  2. Συμβολή των πολιτών: Η εφαρμογή MyCoast δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να συμβάλουν στην παρακολούθηση και την ανίχνευση παραβάσεων. Μέσω αυτής της εφαρμογής, μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες για παραβάσεις που παρατηρούν στις παραλίες.
  3. Μικτά κλιμάκια ελέγχου: Δημιουργείται ένας ολοκληρωμένος ελεγκτικός μηχανισμός με την ενοποίηση πολλών φορέων. Αυτό εξασφαλίζει τη συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών και αρχών για την αποτελεσματική επίβλεψη της χρήσης των παραλιών. Οι ελεγκτικές διαδικασίες περιλαμβάνουν επιθεώρηση και αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους νέους κανονισμούς και τις συμβάσεις, προσφέροντας έτσι ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ελέγχου και παρέχοντας την απαραίτητη διαφάνεια και νομιμότητα στη διαχείριση των παραλιών και του αιγιαλού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ