Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Ρόδος: Δεκτές εν μέρει οι αγωγές των συγγενών Ιταλού τουρίστα που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Οι επτά συγγενείς του 37χρονου διεκδικούσαν αθροιστικά αποζημίωση ύψους 2,1 εκατ. ευρώ και το δικαστήριο επιδίκασε συνολικά ποσό ύψους 420.000 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Δεκτές εν μέρει οι αγωγές των συγγενών Ιταλού τουρίστα που σκοτώθηκε σε τροχαίο FREEPIK

Δεκτές εν μέρει έγιναν από το δικαστήριο οι δύο αγωγές για αποζημίωση που άσκησαν συγγενείς αδικοχαμένου 37χρονου Ιταλού τουρίστα ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία τον Αύγουστο του 2021.

Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, πως οι επτά συγγενείς του αδικοχαμένου Ιταλού τουρίστα υπέβαλαν αγωγές σε δύο ασφαλιστικές εταιρείες διεκδικώντας αποζημιώσεις ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά, για την αποκατάσταση της βαριάς ψυχικής οδύνης που υπέστησαν, διεκδικούσαν 600.000 ευρώ αποζημίωση οι γονείς, 600.000 οι δύο αδελφές του εκλιπόντος και 900.000 οι δύο παππούδες και η γιαγιά του.

Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, με απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου έγιναν εν μέρει δεκτές οι δύο αγωγές, κρίνοντας πως το ατύχημα, προκλήθηκε κατά πλήρη υπαιτιότητα των οδηγών και των δύο οχημάτων.

Ειδικότερα, το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει τις εναγόμενες της πρώτης αγωγής να καταβάλουν στον πρώτο ενάγοντα το ποσό των 77.852 ευρώ, στην δεύτερη το ποσό των 70.000 ευρώ, στην τρίτη το ποσό των 35.000 ευρώ, στην τέταρτη το ποσό των 35.000 ευρώ και στους λοιπούς τρείς από 10.000 ευρώ.

Επιπλέον με την ίδια απόφαση υποχρεώνει την εναγόμενη της δεύτερης αγωγής να καταβάλει στον πρώτο ενάγοντα το ποσό των 50.525 ευρώ, στην δεύτερη το ποσό των 50.250 ευρώ, στον τρίτο και τέταρτο από 25.525 ευρώ και στους λοιπούς από 7.000 ευρώ.

Αποζημίωση για τροχαίο

dimokratiki.gr

Αποζημίωση για τροχαίο: Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 13 Αυγούστου 2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 22:15, μοτοσυκλέτα μάρκας Yamaha συγκρούστηκε με σφοδρότητα με αυτοκίνητο μάρκας Nissan Micra οδηγούμενο από Ιταλό τουρίστα, ο οποίος επιχείρησε ελιγμό αριστερής στροφής σε σημείο όπου ο ελιγμός αυτός δεν επιτρέπεται.

Η σύγκρουση, όπως αναφέρεται, δεν θα είχε συμβεί αν ο οδηγός της μοτοσυκλέτας οδηγούσε, εντός των επιτρεπόμενων ορίων ταχύτητας της περιοχής που είναι τα 50 χιλ/ώρα και αν ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν επιχειρούσε ελιγμό αριστερής στροφής σε σημείο που δεν επιτρέπεται.

Το ατύχημα, προκλήθηκε κατά πλήρη υπαιτιότητα των οδηγών και των δύο οχημάτων. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή του ο συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο ο οποίος καθόταν στην πίσω δεξιά θέση. Είχε έρθει για διακοπές στο νησί της Ρόδου και δυστυχώς έχασε τη ζωή του με τον πιο άδικο τρόπο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ