Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ρόδος: Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του γυναικολόγου ο οποίος κατηγορείται για βιασμό – Άλλες τρεις μηνύσεις εναντίον του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του γυναικολόγου ο οποίος κατηγορείται για βιασμό – Άλλες τρεις μηνύσεις εναντίον του

 

Μεγάλες διαστάσεις τείνει να λάβει η υπόθεση καταγγελίας του γυναικολόγου στη Ρόδο, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που εξετάστηκαν από αυτόν και φέρονται να έχουν παρόμοια βιώματα με αυτά της 55χρονης η οποία ήδη έχει καταγγείλει τον γιατρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», τρεις νέες μηνύσεις υποβλήθηκαν από γυναίκες ηλικίας  35 έως 40 ετών, δια μέσου της δικηγόρου τους κας Μύριαμ Τομαρά και φέρεται  να έχουν αρκετές «ομοιότητες» με το περιεχόμενο αυτής που ήδη έχει καταθέσει η 55χρονη.

Ειδικότερα, οι γυναίκες περιγράφουν στις μηνύσεις τους παρόμοια περιστατικά τα οποία όπως  υποστηρίζουν  έγιναν σε βάρος τους από τον γιατρό, το χρονικό διάστημα από το 2016 έως και το 2020, κατά τη διάρκεια επισκέψεών τους για εξετάσεις και για τα οποία ζητούν την ποινική του δίωξη.

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος Αυγούστου 2020 κατατέθηκε μήνυση από μια  55χρονης γυναίκα σε βάρος του ίδιου γυναικολόγου και για την οποία ακόμη δεν έχει ασκηθεί κάποια δίωξη, κάτι που αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται η διενέργεια προκαταρκτικής για όλες τις μηνυτήριες αναφορές ώστε να εξεταστούν από κοινού.

Στο μεταξύ, βάσει των ίδιων πληροφοριών της «Ροδιακής» τις αμέσως επόμενες ημέρες  θα κατατεθεί συμπληρωματική αίτηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου με την οποία θα ζητείται να καταθέσουν ως μάρτυρες υποστήριξης της κατηγορίας και άλλες γυναίκες οι οποίες δηλώνουν παθούσες.

Οι γυναίκες αυτές, ηλικίας από 19 έως και 40 ετών  έχουν εκφράσει τη βούληση να συμπεριληφθούν ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση του γιατρού, προκειμένου με τις καταθέσεις που θα δώσουν να καταγγείλουν και αυτές από την πλευρά τους, τα όσα έχουν βιώσει.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των γυναικών αυτών συνεχώς αυξάνεται χωρίς ουδείς να γνωρίζει πόσες τελικά θα προσφύγουν αυτοβούλως (καταθέτοντας μήνυση από μόνες τους) ή θα καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας στις ήδη υπάρχουσες μηνυτήριες αναφορές.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στη μήνυσή της η 55χρονη αναφέρει ότι το περιστατικό έγινε την 1η Ιουνίου 2020, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των νέων γυναικών που θα καταθέσουν, κάποια ή κάποιες εξ αυτών δηλώνουν ότι παρόμοιες ενέργειες σε βάρος τους έγιναν από το γιατρό και μετέπειτα ημερομηνίες από το περιστατικό με την 55χρονη.

Σε κάθε περίπτωση τη συνέχεια θα τη δώσει η δικαιοσύνη, η οποία και θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και θα αποφανθεί σχετικά με τα όσα έχουν καταγγελθεί.

ΠΗΓΗ:https://www.rodiaki.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ