Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Ρόδος: Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι απέχουν από τα καθήκοντα τους από σήμερα έως τις 5 Μαρτίου ελέω… κορονοϊού

"Σε περίπτωση που ληφθεί νωρίτερα απόφαση περί αναστολής της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου από τα αρμόδια όργανα η αποχή λύεται αυτοδικαίως" επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι απέχουν από τα καθήκοντα τους από σήμερα έως τις 5 Μαρτίου ελέω… κορονοϊού

Με τον κορονοϊό να “καλπάζει” και τα κρούσματα να βρίσκονται πάνω από τα 2.000 ενώ το επιδημιολογικό φορτίο δεν αναχαιτίζεται, οι δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Ρόδου αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους από σήμερα έως και τις 5 Μαρτίου, για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοιού και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η απόφαση ελήφθη από τα Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων. Εάν εκδοθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας των 6 υπηρεσίων του Δικαστηρίου για μεγαλύτερο διάστημα η αποχή αναστέλλεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί συνάδελφοι σας γνωρίζουμε, ότι το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συνήλθε εκτάκτως σήμερα κατόπιν της επείγουσας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά την εμφάνιση των 3 κρουσμάτων της νόσου covid -19 στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, αναφορικά με τα οποία δεν έχουμε λάβει γνώση καμίας διαδικασίας ιχνηλάτησης, καθώς και του συνεπακόλουθου κινδύνου που δημιουργείται για τη δημόσια υγεία λόγω της μη λήψης μέχρι σήμερα απόφασης περί αναστολής εργασιών των συστεγαζομένων υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου και αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους από αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021. Σε περίπτωση που ληφθεί νωρίτερα απόφαση περί αναστολής της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου από τα αρμόδια όργανα η αποχή λύεται αυτοδικαίως.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε, ότι κατόπιν έκτακτης Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου ελήφθη απόφαση περί αποχής αυτών από τα καθήκοντά τους κατά το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ