Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Ρόδος: Γονείς μήνυσαν τον ίδιο τους τον γιο – Τι συνέβη

Ο 32χρονος πήγε στο σπίτι των γονιών του και τους απείλησε με μαχαίρι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Γονείς μήνυσαν τον ίδιο τους τον γιο – Τι συνέβη Pixabay

Ακόμη μια “πικρή” ιστορία ενδοοικογενειακής βίας παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς γονείς μήνυσαν τον ίδιο τους τον γιο στη Ρόδο, με τις Αρχές να προχωρούν στην σύλληψη του 32χρονου Ελληνικής καταγωγής, στις 3η Ιουνίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, την 1:56 ώρα της 3ης Ιουνίου 2023 συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Σ. Σαλάκου ένας 32χρονος ημεδαπός ύστερα από έγκληση που υπέβαλαν σε βάρος του οι γονείς του ηλικίας 61 και 53 ετών για ενδοοικογενειακή βία και παράνομη οπλοφορία, πράξεις που έλαβαν χώρα την 2α Ιουνίου 2023 το βράδυ.

Γονείς μήνυσαν τον ίδιο τους τον γιο: Ο 32χρονος τους απείλησε με μαχαίρι

Σύμφωνα με την μήνυση ο δράστης σε κατάσταση μέθης, μετέβη στην οικία των γονιών του και με μαχαίρι οικιακής χρήσης που είχε στην κατοχή του, τους απείλησε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την dimokratiki.gr, ύστερα από έντονη λογομαχία που είχε με τους γονείς του, αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι σε δάχτυλο του δεξιού χεριού του

. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί, τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρόδου για τις πρώτες βοήθειες.

Γονείς μήνυσαν τον ίδιο τους τον γιο

EUROKINISSI

Οδηγίες της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 73 επιτελικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, καθώς και 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά-προανακριτικά καθήκοντα. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα:

 • Καλέστε το 100.
 • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονοματεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
 • Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
 • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
 • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικήσυμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected].

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

 • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
 • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
 • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ