Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021

Ρόδος: Καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας για διασπορά ψευδών ειδήσεων και δυσφήμιση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας για διασπορά ψευδών ειδήσεων και δυσφήμιση

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας και ένας συνεργάτης του οι οποίοι κατηγορούνταν για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση όπως αναφέρει η rodiaki.gr.

Η υπόθεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου,  αφορά ανάρτηση που έγινε σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2015 και αφορούσε το ποσό των 670.000.000.000 ευρώ το οποίο φέρονταν να κατέχει ο Αρτέμιος Σώρρας σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε, απαίτηση πηγάζουσα δήθεν από έγκυρες και δεκτικές ρευστοποίησης μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής» που ο ίδιος κατείχε, γεγονός εν γνώσει του ψευδές και δυνάμενο να προκαλέσει ανησυχίες στους πολίτες και φόβο αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια μιας εκ των μεγαλύτερων τραπεζικών ανωνύμων εταιρειών της Ελλάδος και κατ’ επέκταση αναφορικά με τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τον 57χρονο συνεργάτη και συγκατηγορούμενό του κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ότι δηλαδή υποστήριξε τον ισχυρισμό του Αρτέμη Σώρρα καθώς και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς στην ίδια σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να προέβη σε υβριστικές αναφορές σε βάρος του καταγγέλλοντος.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο και έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή στον κ. Σώρρα και ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον 57χρονο συγκατηγορούμενό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος δεν εμφανίστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο, ωστόσο δικάστηκε ωσεί παρών, ενώ ο Αρτέμιος Σώρρας εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Φώτη Μπαμπάνη. Στην ίδια δίκη παραστάθηκε η δικηγόρος κα Δήμητρα Δασκαλάκη για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος των δύο ανδρών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ