Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ρόδος: Στον πταισματοδίκη τη Δευτέρα ο γυναικολόγος του νοσοκομείου – Με μηνύσεις απειλεί ο γιατρός

Με την λήψη καταθέσεων από μάρτυρες υπεράσπισης συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως εγκλημάτων σεξουαλικής φύσεως από τον καταγγελλόμενο με 20 μηνύσεις γυναικολόγο – μαιευτήρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Στον πταισματοδίκη τη Δευτέρα ο γυναικολόγος του νοσοκομείου – Με μηνύσεις απειλεί ο γιατρός

Την προσεχή Δευτέρα θα βρεθεί εκ νέου, ενώπιον του Πταισματοδίκη Ρόδου ο γυναικολόγος που υπηρετεί στο νησί για να δώσει εξηγήσεις για τις λοιπές δώδεκα μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος του, από γυναίκες – ασθενείς του.

Εφόσον γίνει και η κατάθεσή του αυτή, τότε η δικογραφία , θα επιστραφεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για να εξεταστούν τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις μηνύσεις και τις καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων και να αποφανθεί η αρμόδια Εισαγγελέας για το τι μέλλει γενέσθαι. Αν δηλαδή θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, ποιες θα είναι αυτές και σε τι βαθμό.

Όπως είναι γνωστό, ο γιατρός έχει ήδη καταθέσει δύο φορές, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τις συνολικά είκοσι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος του. Έτσι τις προηγούμενες φορές έδωσε κατάθεση για τρεις και πέντε περιπτώσεις αντίστοιχα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυναικολόγος, αρνήθηκε πλήρως τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι δεν αποδέχεται το παραμικρό, ενώ και για τις οκτώ περιπτώσεις που κατέθεσε, είπε ότι επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο που του δίδεται από τον νόμο εναντίον των γυναικών αυτών.

Σε βάρος του ωστόσο εκκρεμούν ακόμα 12 μηνύσεις για τις οποίες και κλήθηκε να βρεθεί εκ νέου στις 21 Δεκεμβρίου στο Πταισματοδικείο Ρόδου και να καταθέσει. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη τον περασμένο Αύγουστο (2020) οπότε και κατατέθηκε η πρώτη μήνυση σε βάρος του γιατρού. Αυτή αποτέλεσε και την αφορμή να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες διαδοχικά, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί συνολικά είκοσι μηνύσεις από γυναίκες διαφόρων ηλικιών.

Οι μηνύτριες αναφέρονται στα δικόγραφά τους, σε περιστατικά που φέρονται να βίωσαν από τον γιατρό κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασής τους και τα οποία αφορούν ασελγείς πράξεις σε βάρος τους

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ