Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Ρόδος: Μεγάλη έρευνα στο σπίτι και την εργασία 54χρονου για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 3 φορητοί Η/Υ, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών, δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 20.250 GB.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Μεγάλη έρευνα στο σπίτι και την εργασία 54χρονου για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας unsplash

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα έρευνα κλιμακίου αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Αθήνα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε βάρος ενός 54χρονου, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της dimokratiki.gr, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τη Δευτέρα έλεγχο στην οικία και στον χώρο εργασίας του 54χρονου στην Ιαλυσό και κατάσχεσαν υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές και στικάκια usb τα οποία και θα ελεγχθούν ενδελεχώς από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ίχνη υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Λεπτομέρειες για την έρευνα που διενεργείται δεν έγιναν ακόμη γνωστές, πλην όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι εντάσσεται σε δράση διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, οι χρήστες του διαδικτύου, μέσω συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και είχαν στην διάθεση τους προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Παιδική πορνογραφία

freepik

Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψη των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών και εκδόθηκαν σχετικά βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων των υποθέσεων και κατόπιν αλληλογραφίας με τους παρόχους υπηρεσιών, προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων ατόμων μεταξύ των οποίων και του Ροδίτη.

Σημειώνεται ότι κυνήγι στους παιδόφιλους με την κωδική ονομασία «Cyber-Touch», πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οκτώ άτομα ηλικίας από 25 έως 53 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, από τα οποία τέσσερα στην Αττική, δύο στο Κιλκίς και από ένα στη Θεσσαλονίκη και στη Λήμνο. Επιπλέον, για άλλους δύο σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες.

Βρέθηκε στις οικίες τους σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους διαμένει στην Κατερίνη, ο δεύτερος στην Κω. Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Παιδική πορνογραφία

freepik

Παράλληλα, διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών των προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer). Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη, Κω και Λήμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 3 φορητοί Η/Υ, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών, δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 20.250 GB.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ