Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023

Ρόδος: Παθολόγος κατηγορείται για υπερσυνταγογράφηση ναρκωτικών φαρμάκων σε εξαρτημένα άτομα

Αναμένεται να κινηθεί και σχετική πειθαρχική διαδικασία ευθύς μόλις διαβιβαστούν συγκεκριμένα στοιχεία από το ΕΟΠΠΥ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Παθολόγος κατηγορείται για υπερσυνταγογράφηση ναρκωτικών φαρμάκων σε εξαρτημένα άτομα Freepik

Για υπερσυνταγογράφηση ναρκωτικών φαρμάκων σε εξαρτημένα άτομα κατηγορείται ένας 72χρονος παθολόγος στη Ρόδο και έχει μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

Από τις αρχές Οκτωβρίου διαβιβάστηκε αρμοδίως στην ΕΛΑΣ έγγραφο του Τμήματος Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Ελέγχων του ΕΟΠΠΥ που έφερε συνημμένη ανώνυμη καταγγελία εις βάρος του γιατρού.

Καταγγέλθηκε ειδικότερα ότι συνταγογραφεί αλόγιστα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία υπάγονται στον πίνακα του νόμου περί ναρκωτικών (Ν. 3459/2006). Ο ΕΟΠΠΥ πραγματοποίησε έναν προκαταρκτικό έλεγχο και διαβίβασε στην ΕΛΑΣ αντίγραφα από το σύνολο των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία έχει συνταγογραφήσει ο καταγγελλόμενος με ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις, το σύνολο της δαπάνης για τις συγκεκριμένες ποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς και τα φαρμακεία όπου εκτελέστηκαν οι συνταγές.

Υπερσυνταγογράφηση ναρκωτικών φαρμάκων

Unsplash/ Hush Naidoo Jade

Υπερσυνταγογράφηση ναρκωτικών φαρμάκων: Αναμένεται σχετική πειθαρχική διαδικασία

Του θέματος επιλήφθηκε εξάλλου και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου και αρμοδίως από όργανα του συλλόγου ενημερώθηκε η Δίωξη Ναρκωτικών πως έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών για αλόγιστη συνταγογράφηση ναρκωτικών σκευασμάτων από το συγκεκριμένο μέλος του από γονείς εξαρτημένων ατόμων.

Μάλιστα, αναμένεται να κινηθεί και σχετική πειθαρχική διαδικασία ευθύς μόλις διαβιβαστούν συγκεκριμένα στοιχεία από το ΕΟΠΠΥ.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Ρόδου έχει ζητήσει από τον ΕΟΠΠΥ να της αποστείλει άμεσα στοιχεία για την συνταγογράφηση του ιατρού ομαδοποιημένα ανά μήνα και ασθενή για το έτος 2022.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ