Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ρόδος: “Φρένο” από το Διοικητικό Πρωτοδικείο σε κατάσχεση για οφειλές στον ΕΦΚΑ

Η ευδοκίμηση της αίτησης της εταιρείας για έκδοση προσωρινής διαταγής ενόψει της εκκρεμούς διαδικασίας εξυγίανσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: “Φρένο” από το Διοικητικό Πρωτοδικείο σε κατάσχεση για οφειλές στον ΕΦΚΑ freepik

Δεκτή έγινε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου η αίτηση ανώνυμης εταιρείας του νησιού για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα ανέστειλε την εκτέλεση για οφειλή της προς τον e-ΕΦΚΑ, ύψους 2.012.049,03 ευρώ.

Οφειλή e-ΕΦΚΑ: Εκκρεμεί διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας

Την 4η Απριλίου 2022 κοινοποιήθηκαν στις τράπεζες, κατασχετήρια έγγραφα, δυνάμει των οποίων επεβλήθη πολλαπλή αναγκαστική κατάσχεση από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) εις χείρας των τραπεζών στους λογαριασμούς της εταιρείας.

Η εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο λιανεμπόριο τροφίμων υποστηρίζει ότι η κατάσχεση έγινε ενώ εκκρεμεί και είναι σε γνώση του Ε.Φ.Κ.Α διαδικασία εξυγίανσής της κατά τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα κι ενώ επίκειται η επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσής της.

Αναστολή Εκτέλεσης

Freepik

Τα χρέη που οδήγησαν στα προληπτικά μέσα του Πτωχευτικού Κώδικα

Ο όμιλος τη δεδομένη χρονική στιγμή, διατηρεί και εκμεταλλεύεται 4 σουπερμάρκετ. Η επί χρόνια ακμάζουσα υγιής και ολοένα και πιο εύρωστη επιχείρηση δεν έμεινε αλώβητη από την οικονομική κρίση, τον ανταγωνισμό και την υπερφορολόγηση. Όπως ήταν αναμενόμενο, σωρεύτηκαν οφειλές προς τράπεζες, προμηθευτές ασφαλιστικούς οργανισμούς και δημόσιο. Προκειμένου η επιχείρηση να εξακολουθήσει να είναι λειτουργική και βιώσιμη, να μην προχωρήσει σε απολύσεις, και να μην υποστεί τον όλεθρο της κατάρρευσης και τις συνέπειές του, ανέλαβε την προσπάθεια εξυγίανσής της με βάση τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. Μέχρι την κατάθεση της αίτησης επικύρωσης συμφωνίας με τους πιστωτές της και προκειμένου να προετοιμαστεί υπέβαλε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου αίτηση προληπτικών μέτρων και έλαβε σχετική προστασία.

Η καταχρηστικότητα της κατάσχεσης που επέβαλε ο ΕΦΚΑ

Η διαδικασία της εξυγίανσης βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης του σχεδίου εξυγίανσης, το οποίο θα κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου προκειμένου να επικυρωθεί. Η κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία και προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην λειτουργία της επιχείρησης. Υποστήριξε δε ότι η κίνηση του ΕΦΚΑ να επιχειρήσει αναγκαστική εκτέλεση δεσμεύοντας τους λογαριασμούς της, ενώ συντομότατα, θα ρυθμίσει μετά βεβαιότητας τις οφειλές της βάσει του σχεδίου εξυγίανσης είναι άκρως καταχρηστική και δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του δικαιώματός της.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ