Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ρόδος: Στην ανακρίτρια 48χρονος κατηγορούμενος για υπόθεση με πορνογραφία ανηλίκων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Στην ανακρίτρια 48χρονος κατηγορούμενος για υπόθεση με πορνογραφία ανηλίκων

Μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 48χρονος κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα, στην ανακρίτρια Ρόδου, προκειμένου να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος συνελήφθη από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η υπόθεση αφορά στην ανάρτηση έξι βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του rodiaki.gr ο 48χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Η δικογραφία

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, για τον 48χρονο όλα ξεκίνησαν όταν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκαν έγγραφα του Εθνικού Γραφείου Europol, με αναφορές του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Expoited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, οι οποίες προέρχονται από διαδικτυακές εταιρείες εντός της επικράτειας των ΗΠΑ και αφορούν χρήστες που διαπιστώθηκε να κατέχουν ή/και να διαμοιράζουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι εταιρείες αυτές απέστειλαν τις αναφορές τους στον ανωτέρω οργανισμό και αυτός με τη σειρά του τις προώθησε στις εμπλεκόμενες αστυνομικές αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.

Σύμφωνα με τις αναφορές που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χρήστες του διαδικτύου, εντός της Ελληνικής Επικράτειας, κάνοντας χρήση 31 ηλεκτρονικών ιχνών, αφού απέκτησαν πρόσβαση σε τρεις ιστοσελίδες, κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό, αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Μεταξύ των αναφορών που εστάλησαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν και αυτή που αφορούσε τον 48χρονο συλληφθέντα. Σύμφωνα με αυτή, ο 48χρονος «ανέβασε» από το κινητό τηλέφωνο του, στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έξι αρχεία με περιεχόμενο υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Στη συνέχεια αναλύθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη από εξειδικευμένο προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τα οποία και οδηγήθηκαν στον 48χρονο.

Έτσι προχθές το πρωί (17 Ιουνίου 2020), κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου έκανε «έφοδο» στο σπίτι του 48χρονου όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο και η κάρτα sim, μέσα στο οποίο – από την έρευνα που έγινε- διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Όλα τα πειστήρια απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ο 48χρονος κρατείται προκειμένου σήμερα να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ