Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Ρόδος: Στο εδώλιο έμπορος που πουλούσε ως αυθεντικά προϊόντα “μαϊμού”

Πρόκειται για την πρώτη δίκη που αφορά τις συλλήψεις που έγιναν στα πλαίσια των ελέγχων του ΣΔΟΕ το καλοκαίρι του 2019.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Στο εδώλιο έμπορος που πουλούσε ως αυθεντικά προϊόντα “μαϊμού” freepik

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, παραπέμφθηκε σε δίκη ένας άνδρας, έμπορος στη Ρόδο, ο οποίος συνελήφθη το καλοκαίρι του 2019 να πουλά ως αυθεντικά προϊόντα μαϊμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dimokratiki.gr,  ο άνδρας συνελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 1710 προϊόντα που έφεραν σήματα γνωστών εταιρειών και συγκεκριμένα τσάντες, πορτοφόλια, ζώνες, φουλάρια, παπούτσια, παντόφλες, γυαλιά, t – Shirts, μπλούζες, πουκάμισα, φούστες και φορέματα. Σύμφωνα δε με το βούλευμα, το όφελος στο οποίο προσδοκούσε ανέρχεται τουλάχιστον σε 869.876 ευρώ.

δίκη προϊόντα μαϊμού

Freepik

Μπαράζ ελέγχων το καλοκαίρι του 2019 στη Ρόδο – Τα… λαβράκια που “έβγαλε” το ΣΔΟΕ Αττικής

Σημειώνεται ότι η δίκη του εμπόρου για προϊόντα μαϊμού είναι η πρώτη που ακολουθεί τις πραγματοποιηθείσες συλλήψεις από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ Αττικής, στο χρονικό διάστημα από 26 έως 30 Αυγούστου 2019, στη Ρόδο. Στο συγκεκριμένα διάστημα διενεργήθηκαν ειδικότερα έλεγχοι για τη διαπίστωση εφαρμογής των διατάξεων του Ν.2960/01 (Τελωνειακός Κώδικας) σε δύο ποτοποιίες της Ρόδου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων αλκοολούχων ποτών. Στην πρώτη ποτοποιία κατασχέθηκαν 2.430 λίτρα ούζου και 3.200 λίτρα λικέρ, και στη δεύτερη 5.790 λίτρα ούζου και 110 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης. Η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τους διαφυγόντες δασμούς και λοιπούς φόρους των κατασχεμένων ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών, υπερβαίνουν το ποσό των 66.000 ευρώ, ενώ τα πρόστιμα, που θα επιβληθούν για τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν υπολογίζονται στο ποσό των 200.000 ευρώ.

Την 28/08/2019 κλιμάκιο υπαλλήλων της υπηρεσίας διενήργησε έλεγχο σε υποκατάστημα επιχείρησης, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων και εντόπισε 500 τεμάχια ενδύματα, που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιριών του εξωτερικού. Τα εμπορεύματα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα. Την ίδια ημέρα στο εμπορικό κατάστημα του ως άνω κατηγορούμενου στο κέντρο της Ρόδου, με αντικείμενο εργασιών εμπόριο ενδυμάτων & τουριστικών ειδών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα ένδυσης και υπόδησης συνολικής ποσότητας 1.710 τεμαχίων, τα οποία έφεραν επίσης πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού. Τα προϊόντα αυτά καταστράφηκαν. – Την 29/08/2019 σε έλεγχο εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, εντοπίστηκαν 532 τεμάχια τσάντες παράνομης απομίμησης που έφεραν σήματα γνωστών οίκων, οι οποίες κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, επίσης, άμεσα.

δίκη για μαϊμού προϊόντα

dimea

Την ίδια ημέρα, κλιμάκιο ελεγκτών μετέβη σε εγκαταστάσεις ατομικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον χονδρικό εμπόριο τουριστικών ειδών, όπου με τη συνδρομή εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, εισήλθε στο χώρο και σε ειδική κρύπτη που είχε κατασκευαστεί από τον ιδιοκτήτη, εντοπίστηκαν προϊόντα παράνομης απομίμησης, όπως γυαλιά ηλίου, ρολόγια, τσάντες, ζώνες, ακουστικά ήχου κλπ., τα οποία έφεραν σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού, συνολικής ποσότητας 18.518 τεμαχίων. Επιπλέον στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετρητά χρήματα, καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατικό όχημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, εντός του οποίου εντοπίστηκαν προϊόντα παράνομης απομίμησης. Τα απομιμητικά εμπορεύματα καταστράφηκαν με τη συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ρόδου.

Η ζημιά των δικαιούχων των σημάτων εταιριών, των κατασχεθεισών ποσοτήτων απομιμητικών προϊόντων, προσδιορίζεται τουλάχιστον στο ύψος των 4.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ