Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ρόδος: Στο εδώλιο λογίστρια που κατηγορείται για πλαστογραφία

Η λογίστρια που κατηγορείται και για χρήση πλαστού εγγράφου υπηρέτησε ως αιρετή επί σειράν ετών σε σημαντικές θέσεις στην αυτοδιοίκηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Στο εδώλιο λογίστρια που κατηγορείται για πλαστογραφία freepik

Η υπόθεση της λογίστριας που κατηγορείται για πλαστογραφία στη Ρόδο έχει προκαλέσει σάλο καθώς πρόκειται για γυναίκα πολύ γνωστή στην τοπική κοινωνία λόγω και της έντονης ενασχόλησης της με τα κοινά και η οποία υπηρέτησε ως αιρετή επί σειράν ετών σε σημαντικές θέσεις στην αυτοδιοίκηση.

Ρόδος: Στο εδώλιο λογίστρια που κατηγορείται για πλαστογραφία

Σήμερα η λογίστρια κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενη για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση. Μαζί της στο εδώλιο και δύο συγκατηγορούμενοι της.

Η πρώτη κατηγορούμενη, με την ιδιότητα της λογίστριας, σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε πλήρως από την προκαταρκτική εξέταση πάντως αφενός μεν κατά το χρονικό διάστημα από 27 Σεπτεμβρίου 2015 έως τα τέλη Οκτωβρίου 2015 και αφετέρου κατά το χρονικό διάστημα από 6 Αυγούστου 2016 έως τα τέλη Αυγούστου 2016, φέρεται να κατάρτισε πλαστό έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες. Ρόδος: Στο εδώλιο λογίστρια που κατηγορείται για πλαστογραφία

Ειδικότερα, αφενός μεν κατά το πρώτο ως άνω χρονικό διάστημα κατάρτισε έντυπο- σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το οποίο μια ημεδαπή είχε προσληφθεί στην επιχείρηση – εστιατόριο του δεύτερου κατηγορουμένου με μειωμένο ωράριο εργασίας, ήτοι 16.00-20.00 για 20 ώρες εβδομαδιαίως και με πενθήμερη εργασία, στο τέλος δε του εντύπου έθεσε εν αγνοία της υπαλλήλου της υπογραφή της στη θέση «ο εργαζόμενος», στη συνέχεια δε φέρεται να χρησιμοποίησε το έντυπο αυτό καταθέτοντάς το σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, όπως ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας Ρόδου.

Περαιτέρω, κατά το δεύτερο ως άνω διάστημα φέρεται να κατάρτισε έντυπο- σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το οποίο η ίδια υπάλληλος είχε προσληφθεί στην επιχείρηση- εστιατόριο του δεύτερου κατηγορουμένου με μειωμένο ωράριο εργασίας, ήτοι 16.00-20.00 για 20 ώρες εβδομαδιαίως και με πενθήμερη εργασία, στο τέλος δε του εντύπου έθεσε εν αγνοία της την υπογραφή της στη θέση «ο εργαζόμενος» , στη συνέχεια δε χρησιμοποίησε το έντυπο αυτό καταθέτοντάς το σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, όπως ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας Ρόδου. Ρόδος: Στο εδώλιο λογίστρια που κατηγορείται για πλαστογραφία

Τα ανωτέρω έντυπα ήταν πλαστά τόσο ως προς το αναληθές περιεχόμενό τους αφού η αναφερόμενη εργαζόμενη εργαζόταν επτά ημέρες την εβδομάδα με πλήρες ωράριο εργασίας, ενώ ουδέποτε συναίνεσε η υπάλληλος στη σύνταξη των ανωτέρω εντύπων με τα αναφερόμενα αναληθή στοιχεία όσο και ως προς την τεθείσα υπογραφή της εργαζόμενης. Με τον τρόπο αυτό ο δεύτερος κατηγορούμενος (εργοδότης της εργαζόμενης) και η τρίτη κατηγορούμενη απέφυγαν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούσαν στο πραγματικό ωράριο εργασίας της εργαζόμενης.

Οι δύο τελευταίοι εκ των κατηγορουμένων, φέρονται με πρόθεση να προκάλεσαν στην πρώτη κατηγορούμενη μετά πειθούς και φορτικότητας την απόφαση να τελέσει τις ανωτέρω πράξεις, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούσαν στο πραγματικό ωράριο εργασίας της εργαζόμενης.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ