Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Χάκερς με έδρα το Ζεφύρι κατάφεραν να αποσπάσουν 2 εκατομμύρια ευρώ από τα θύματά τους – ΒΙΝΤΕΟ

Κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδας, μέχρι και έναν μητροπολίτη αλλά και μοναχές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χάκερς με έδρα το Ζεφύρι κατάφεραν να αποσπάσουν 2 εκατομμύρια ευρώ από τα θύματά τους – ΒΙΝΤΕΟ freepik

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην Κατερίνη, οι οποίοι κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν Ρομά με έδρα την Αγία Βαρβάρα και το Ζεφύρι στην Αττική.

Ειδικότερα, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα στο οποίο πρωταγωνιστούσαν Ρομά που είχαν αναπτύξει ιδιαίτερες ικανότητες στο ηλεκτρονικό έγκλημα, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν ανθρώπους σε όλη την επικράτεια προκειμένου να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, οι χάκερς κατάφερναν να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών, με τη λεία να ανέρχεται έως και 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αρχηγοί της σπείρας συνέλλεγαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν πολλές φορές με τα θύματα και επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass.

Κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδας, μέχρι και έναν μητροπολίτη αλλά και μοναχές.

Μιλούσαν κωδικοποιημένα χρησιμοποιώντας αργκό των Ρομά προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, όμως το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Κατερίνης, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη 15 ατόμων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ