Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Ρωξάνη Μπέη: Ποια είναι η 30χρονη δικηγόρος που εκλέχθηκε πρώτη σε σταυρούς με τον Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας

Είναι κόρη του αείμνηστου, επίσης δικηγόρου, Δημήτρη Μπέη που διετέλεσε 2 τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων και της Κωνσταντίνας Μπέη, πρώην Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρωξάνη Μπέη: Ποια είναι η 30χρονη δικηγόρος που εκλέχθηκε πρώτη σε σταυρούς με τον Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας FACEBOOK

Ο Χάρης Δούκας έκανε στον Β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την ανατροπή στο Δήμο Αθηναίων και όπως έγραψε το dikastiko.gr επικράτησε του Κώστα Μπακογιάννη με ποσοστό 55,96%. Πρώτη σε σταυρούς στην παράταξη της νέας δημοτικής αρχής είναι η 30χρονη δικηγόρος Ρωξάνη Μπέη-Καραμπότσου (2.924).

Υπενθυμίζεται ότι η Η παράταξη του Χάρη Δούκα θα έχει 26 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη δήλωση Δούκα μετά την νίκη του: “Η πόλη αλλάζει σελίδα – Ξέρω πολύ καλά τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω” – ΒΙΝΤΕΟ

Ρωξάνη Μπέη

FACEBOOK

Ρωξάνη Μπέη: Ποια είναι

Η νεαρή δικηγόρος που μεγάλωσε και διαμένει στο κέντρο της Αθήνας, σπούδασε νομική στην Αγγλία και είναι κόρη του αείμνηστου, επίσης δικηγόρου Δημήτρη Μπέη που διετέλεσε δύο τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων και της Κωνσταντίνας Μπέη, πρώην Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς.

Έκανε μεταπτυχιακό στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL), ενώ παρακολούθησε και μαθήματα οικονομικών και αρχών διοίκησης επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί σε νομικό τμήμα επιχείρησης και ως σύμβουλος σε εταιρεία start-up.

Η Ρωξάνη Μπέη ήταν ήδη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με την παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου, ενώ είναι και αντιπρόεδρος στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Είναι επίσης μέλος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ.

Στο βιογραφικό της ανφέρει ότι «ως νέος άνθρωπος που ανήκω στη γενιά των τριαντάρηδων, τη γενιά των διαψεύσεων και της στέρησης προοπτικών, πιστεύω στην πρόοδο, στην ισότητα, στο κράτος δικαίου, στην κοινωνική κινητικότητα, στις ίσες ευκαιρίες. Στο ισχυρό και βιώσιμο κοινωνικό κράτος

Οι αλεπάλληλες κρίσεις, και το πολιτικό σκηνικό που ανέδειξαν, καταδεικνύει την καθαρή ανάγκη αλλαγής παραδείγματος διακυβέρνησης, με πρόταγμα τις πολιτικές και όχι τα κενά συνθήματα και την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Την ανάγκη για συλλογικότητα, για προοδευτική ατζέντα και ευρύτερη συμμετοχή στη διαμόρφωση του “αύριο”. Αξιακά, με ιδέες και πολιτική, με αγώνα και ευθύνη».

Ρωξάνη Μπέη

FACEBOOK

Τι λέει για την νομική επιστήμη και τη δικηγορία

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Φεβρουάριο του 2022 στο rp.gr, είχε απαντήσει στο ερώτημα “ποιο είναι το μεγάλο ατού και το μεγάλο μελανό σημείο της νομικής επιστήμης και δικηγορίας”

Η κυρία Μπέη είχε υποστηρίξει ότι “η νομική επιστήμη είναι ένα πεδίο πολύ ευρύ μεν, με πολλές και διαφορετικές εφαρμογές, αλλά ταυτόχρονα τον κοινό άξονα ότι σου μαθαίνει να σκέφτεσαι συνολικά και να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος μέσα στον οποίο καλούμαστε να κινηθούμε και να δράσουμε. Σε εξοικειώνει με την πολυπλοκότητα των σχέσεων και των θεσμών που απαρτίζουν τις σημερινές κοινωνίες, σε μαθαίνει να αντιμετωπίζεις κάθε συνθήκη με κριτική ματιά, καθώς και να αναπτύσσεις ικανότητες δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων (problem-solving skills). Από την άλλη, αδιαμφισβήτητα, και δη στη χώρα μας, είναι ένα πραγματικά δύσκολο και αρκετά «χτυπημένο» επάγγελμα από την οικονομική κρίση και μετά.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και ιδιαίτερα οι νεότεροι, βγαίνουν σε μία κορεσμένη αγορά, ξεκινώντας με αρκετά υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και άλλα πάγια έξοδα, που συνιστά μεγάλη πρόκληση την επιβίωση του μάχιμου δικηγόρου και αμιγώς ασκούντα το ελεύθερο επάγγελμα της δικηγορίας. Ακόμα και οι θέσεις των έμμισθων δικηγόρων, όμως, στον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι απαραίτητα πιο καλοπληρωμένες και περιορίζουν σαφώς το αντικείμενο ενασχόλησης τις περισσότερες φορές, το οποίο, για τη νομική, που είναι μια επιστήμη που απαιτεί συνεχές διάβασμα και δια βίου κατάρτιση, μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά.

Οφείλουμε, βέβαια, να αναγνωρίσουμε ότι, όπως και σε άλλους τομείς, έτσι και στη νομική, ιδιαίτερα στη συμβουλευτική, έχουμε περάσει ανεπιστρεπτί στην εποχή της εξειδίκευσης, την οποία επιζητά η αγορά εργασίας. Τέλος, η νομική και η δικηγορία σε εξοπλίζουν με «γερό στομάχι» και αντοχές, που χρειάζονται στη σημερινή πραγματικότητα και σε άλλους «στίβους», όπως και ο πολιτικός

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ